onsdag 7 oktober 2009

Måsen

Andra halvan av min barndom växte jag upp i en kuststad i sydöstra Sverige. Det var under dessa år jag lärde mig att älska måsar! Att få glida runt uppe bland molnen, skräna, skratta och dyka ner på godbitar... - Vem hade inte velat bli mås i nästa liv?!

För några år sedan kom sambon hem en eftermiddag och sade att han hade sett den ultimata tavlan för mig. Den hängde i fönstret till ett litet galleri i "Storstad", och hade en prislapp som inte riktigt motsvarade något annat vi hade på väggarna här hemma.

Hur som helst, han stoppade in mig i bilen, och så åkte vi dit och tittade. Och visst var det kärlek vid första ögonkastet:

Oj, vad det kändes vuxet att slå till på riktig konst! Och lite brackigt...

Konstnären heter N. Jonas Englund och kommer från Göteborg. (Färgerna är något dovare i verkligheten än på bilden.) Själva kanvasen är inte inramad på traditionellt vis, utan uppfäst inne i en "trälåda" med målad guldkant. Det gör halva tavlan, tycker jag!

Nu bor måsen hemma hos oss i lägenheten i stan. Fast snart ska den nog smygflytta till "Glesbygd"... (Vem hade kunnat gissa att måsar är flyttfåglar?!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!