tisdag 17 november 2009

Tidningar överallt...

Min sambo är en tålmodig man. Han låter mig hållas med mina projekt, även om det innebär att jag breder ut mig lite här och lite där, eller att jag släpar hem sjuttielva pallar och mängder med gröna saker från loppis. "Bara du blir lycklig", säger han tappert.

Men det finns en sak han inte riktigt kan låta bli att gnälla över. - Mina högar av inredningstidningar...


Högarna är ganska många till antalet, både i stan och på Solhäll. De ligger under soffbordet, i hyllor, brevid sängen, ja överallt. Jag får skamset medge att de är som en drog; läskigt beroendeframkallande. - Har man läst en vill man bara ha mer!

Nu har jag beslutat mig för att skära ner på mitt "intag". Jag har sagt upp två prenumerationer, och lägger numera band på mig i affären.

Jag har bestämt att jag bara får köpa en ny tidning varje månad. Då gäller det att välja med omsorg, men valet faller oftast på Drömhem och trädgård, som jag tycker passar bäst in på den inredningsstil jag är inne i just nu. (Kvällspostens Leva&Bo-bilaga slinker förvisso med varje lördag, men den sparar jag inte så ofta, så den räknas inte!)

Ibland får jag lite abstinens, och tummar på Plaza och Allt i Hemmet i smyg när vi är och handlar. Men det funkar ju faktiskt att läsa om gamla tidningar också, - väntar man tillräckligt länge känns de nästan som nya! (Jag har nog minne som en guldfisk...)

KANSKE skänker jag några av de äldre tidningarna till Myrorna. De som är från 1995, eller så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!