måndag 13 september 2010

Chili

Vid ett besök på Åbergs trädgård utanför Ystad tidigare i sommar köpte jag en liten chiliplanta. I brist på annan egen odling i år tänkte jag att det iallafall kunde vara kul att prova på att driva upp något litet.

Plantan har stått i en vanlig terracottakruka vid laduväggen och har fått en skvätt vatten lite då och då, men annars har den klarat sig på egen hand. Resultatet har gått att skörda ett bra tag, men nu är det fler små chilifrukter än någonsin!


Vi har provat att använda dem i matlagningen och jag kan lova att de små krutpaketen verkligen satte "fjong" på thaigrytan!


Jag ska nog ta och plocka av dem innan frosten kommer och torka dem i burk. Sambon hävdar bestämt att chili i en liten skvätt brännvin är världens bästa medicin mot förkylning, så om inte annat kan vi ju använda dem till det!

Imorgon ska jag ut och åka X2000 mot Norrköping. - Vi får väl se hur det går...

6 kommentarer:

 1. Ja... fy vad obehagligt med olyckan...

  Kan tänka mig att det är sting i den plantan!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så gott!
  När det är sådär starkt så man nästan börjar svettas=))
  Det gillar jag!

  Just precis nu är det en sån där underbar höstmorgon i Uppsala.
  Solen tar sig fram och himlen är helt rosa.
  Bra start på dagen kan man säga.

  Hoppas att du får det bra i Norrköping och att även tågfärden går bra förstås!

  SvaraRadera
 3. ...och inte minst är det jättefin att titta på, chiliplantan alltså.

  Ha det så kul i Norrköping!!!

  SvaraRadera
 4. Min moster trodde att hon köpte paprikaplantor förra sommaren, men handelsträdgården hade visst gjort någon sammanblandning så det visade sig vara en chiliplanta istället. En extrahot chiliplanta. Man ska inte klia sig i ögonen efter att man rört en chilifrukt, visade det sig!!

  Och tågresan gick säkert bra! Jag är ju lite i branschen, så jag kan lite grann tänka mig hur olyckan gick till, men jag kan inte förstå det för det är emot alla de rigorösa regler som finns kring järnvägen...

  SvaraRadera
 5. Herregud vad den har växt, älskar chili så gott men i lagom mängd. Tror säkert att den är en fantastisk medicin hihi. Ja jag kan nog också bosätta mig i mitt nya kök, helt fantastiskt och bättre skall det bli. Hoppas att det gick bra med x2000:) Kramkram Anne

  SvaraRadera
 6. Vad häftigt! Och vilka färger, helt underbart!

  Allt väl annars?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!