måndag 20 september 2010

Matta á la Sundborn

Under turen till Dalarna i förra veckan passade jag på att besöka Matts Mattor i Borlänge, som jag har haft "span" på en tid via hemsidan på Internet. - Där finns verkligen mattor som passar i en gammal stuga: Jättefina trasmattor, plasttrasmattor och kanske framförallt ripsmattor, varav en del är gjorda efter förlaga av konstnären Carl Larssons fru, Karin.

Urvalet i affären är enormt stort, och det allra bästa är att de flesta modellerna kommer i mängder av olika längder, så att man verkligen kan hitta något som passar.

Jag hade kunnat byta ut alla mattor hemma med mattor därifrån, men det vore ju inte så smidigt, vare sig med tanke på att jag skulle åka tåg hem en del av sträckan eller med tanke på plånboken... Valet föll till slut på en ripsmatta i grått och vitt, just en så kallad Karin-matta:


Den har fått ersätta en gammal trasmatta i fotänden av sängen, inne i vår lilla "sovkabyss". (Dåligt ljus vid fototillfället, men ni ser på ett ungefär.) Den passar bra in i färgskalan där, och gjorde samtidigt rummet lite ljusare och fräschare.Nu funderar jag på att beställa hem fler mattor via hemsidan, - fraktkostnaden är bara 69 kronor per matta, vilket känns överkomligt. (Det är ju dyrare att åka till Borlänge, hehe!) Dessutom kan man ju grunna och mäta i lugn och ro här hemma innan man bestämmer sig.

Vi får väl se hur det blir!

4 kommentarer:

 1. Jättefin matta! Jag är impnerad av att du kunde hålla dig till EN... :)/marita

  SvaraRadera
 2. Så fint ni har det i ert sovrum! Inte behöver det vara så stort, en kabyss räcker bra! :)

  Roligt att du hittade en matta du ville ha och att man kan beställa via nätet. Ska nog gå in och titta lite..
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mysigt sovrum! Och riktigt vacker matta :)
  Skulle bra gärna vilja ha en likadan själv. Är så glad för grått. Det passar överallt.

  Fint loppisfynd häromdagen, förresten! Blev nyfiken på den nyöppnade loppisbutiken och var den ligger.
  Tror minsann jag får kika inom din by någon dag och inkräkta på ditt territorium... Lovar att släppa om vi skulle stå där och dra i samma pryl ;)

  Kram & tack för alla rara hälsningar du lämnar efter dig :)))

  SvaraRadera
 4. Underbart!

  Och fårskinnsfällar är bara det härligaste som finns!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!