söndag 24 oktober 2010

Glasburk och vackra band

Veckans loppisrunda resulterade inte i så mycket (kanske tur det, med tanke på hur fullt det börjar bli i skåpen här hemma, hehe!), men en smäcker liten glasburk med trevligt lock fick iallafall följa med hem från det traditionella besöket på Erikshjälpen i tisdags.

Jag tänkte att den skulle vara fin att ha i köket till jul, med vackra polkagrisar eller goda kakor i, men när jag väl kom hem med den så kom jag på ett helt annat användningsområde där den gör mer nytta nu på direkten: Den får nu härbärgera en del av min samling av vackra sidenband.


Det har blivit en hel del band genom åren, - jag bunkrar en eller två meter så fort jag hittar något jag gillar och sen använder jag dem både till korttillverkning och som omslag på paket. Nu blir det bra att ha dem överskådligt, så att man ser vad man har!


Knoppen på locket är nästan som en såpbubbla.


Nu hamnar burken på hyllan nere i pysselrummet, tills vidare. Kanske åker den upp i köket till jul iallafall. Eller så kanske det får bli ett projekt att hitta FLER vackra burkar!

6 kommentarer:

 1. http://vindsromantik.blogspot.com/
  ... jag har 2 bloggar

  Så smart att lägga vackra band i en burk, det blev vackert.

  Önskar dej en underbar vecka
  /Maggan

  SvaraRadera
 2. Hejsan.

  Vilket fynd!

  Så bra burk att ha till en massa olika saker.
  Nu blev det ju lite vackra band, en annan gång något godis.
  Klockrent fynd.

  Ha det gott,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 3. Fint och praktiskt i ett!!
  Vad gjorde man utan dessa loppisar...?!:)

  Söndagskram:)

  SvaraRadera
 4. Så söt burk, kul att du hittade ett bra användningsområde för den, då kan ingen komma och påstå att det var ett onödigt inköp...

  Om du inte vill köpa en massa godis att fylla den med till jul kanske du kan hitta små julgranskulor (minipumlor som de säger i Norrland) att fylla den med i stället och ställa den fönstret som julprydnad.

  SvaraRadera
 5. Mycket fin! Vad ska man göra utan loppisar :)
  Har en fin start på veckan !
  Kram Sirpa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!