tisdag 30 november 2010

Adventsljus och långkalsonger

Årets adventsljusstake är inte så innovativ; jag kör samma variant på ljusstaken som förra året: Vita blockljus och grön mossa på en avlång zinkbricka med kant. På ljusen har jag hängt små röda plåtsiffor i vanligt brunt hushållssnöre. Simple, but nice enough!

Blockljus är verkligen världens bästa adventsljus, - då kan man "elda" varje dag fram till jul utan att behöva byta ljus stup i kvarten.  För eldar, det gör jag!


Jag tog mig minsann till jobbet igår, fast restiden var en timme längre än vad den brukar. Tåget var  nämligen väldigt försenat från Malmö, - det verkar som att det råder ännu större snökaos söderöver i Skåne. (Vilken tur att man inte bor där längre!) Som tur var kunde jag vänta inne i ett uppvärmt stationshus, så jag slapp stå ute i snöröken och huttra.

Idag ska jag åka öster ut, till mina föräldrar i Blekinge. Återstår att se hur det går, men jag har laddat med långkalsonger och dubbla lager tröjor. - Vi har 10 grader kallt idag, så här gäller det att hålla sig varm!

7 kommentarer:

 1. Har sagt det förut men enkelhet är hållbart.
  Och dessutom tjusigt=))

  Vi har -15...
  Funderar på att ta med mig filtar till jobbet för att stå ut!

  Kör försiktigt om du ska köra till föräldrarna.

  SvaraRadera
 2. fint adventsljus.
  kram
  hanna

  SvaraRadera
 3. En adventsljusstake helt i min smak :)

  Vintervita hälsningar från grannbyn!

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte att jag ska berätta hur kallt det är här... men jag fortsätter att hävda att -10 är rena vårblidan! :-D Hoppas att tågresan gick bra!
  Här har jag hunnit ändra adventsljusstake 2 gånger och det kan mycket väl bli en tredje, för jag är inte riktigt helt nöjd än...

  SvaraRadera
 5. ljusstaken är jättefin!! Hoppas att resan gick bra, har hört att det varit mycket problem med tågen.. -10grader, vi har det med... brrr :)) ha en fin första december, kram Tiina

  SvaraRadera
 6. man ska inte ändra något som redan är bra vet du! och fina är de ljusen!

  Kram pernilla

  SvaraRadera
 7. Tjusig adventsljusstake! Enkelt är snyggt, och väldigt behändligt när man slipper byta ljus hela tiden :)

  Hoppas det har gått bra för dig att ta dig fram. Tänk vilken hysteri vintern och snön skapar.

  Kram.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!