torsdag 4 november 2010

Det tog mig 39 år...

... att lära mig att det finns en krukväxt som heter cyklamen. Eller rättare sagt, det tog 39 år innan jag ens ville bry mig om det faktum att det ens finns en krukväxt som heter cyklamen.

Tidigare har jag nog bara sett den i ögonvrån och tänkt att "där står det en sån där blomma som gamla tanter brukar ha hemma". Nu står det en hemma hos mig, vilket ju med min egen ålderslogik måste betyda att jag själv har blivit en gammal tant. - Så härligt!


Hon är allt bra elegant, lilla fröken cyklamen. Och hon kommer i många vackra färger! En röd till jul istället för tungt doftande hyacinter tror jag det får bli hemma hos oss. (Hyacinter har vi inte i vilket fall som helst, p.g.a. allergi.)

För övrigt har jag fått "pippi" på murgröna och vill helst ha det överallt, både ute och inne. Några små rankor här och där gör så himla mycket och kan piffa upp vilken krukväxt som helst.


Planen är annars att bunkra grön mossa nu i november-december, som man kan ta fram och använda i vår och sommar. Lika snyggt året om, if you ask me!

4 kommentarer:

 1. Så snyggt med murgrönan runt!!!

  Ha en bra dag;o)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Murgröna är min favorit :) Men den där cyklamen du donat med var väldans fin.

  Sol idag = härligt!
  Kram från andra sidan kommungränsen!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker de är jättefina! Men lite svårskötta är de allt. Jag har haft en sedan september, så länge brukar de inte överleva annars. Ett tips är att ha dem ute, eftersom det är en alpblomma så tål den lite kyla.

  Kram, Emma

  SvaraRadera
 4. Jag har ännu inte riktigt förstått mig på cyklamen, så då är jag väl en ung pingla??? Visst är det så? ;-D Jag vet inte, men jag kommer liksom inte överens med blommande krukväxter. Däremot älskar jag murgrönor, medan de dock verkar avsky mig eftersom de alltid går och får spinn.. just nu har jag därför inte en enda hemma.. Men har ju gett mig den på att hålla ett Myrsineträd vid liv. Det kan gå hur som helst! ;-D

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!