måndag 1 november 2010

Draperi

Nu hänger draperiet där det ska. Symaskinen och jag är ju inte bästisar, precis, men efter lite knot och vedermöda fick jag till två längder som faktiskt blev helt OK. (Men hallen är så trång, så båda fastnar inte på bild samtidigt, haha!)


Jag sydde så rakt, så rakt, - min gamla slöjdfröken hade faktiskt varit lite stolt över mig! Problemet är att varken väggen eller golvet är rakt. Följden blev att uppläggningen nertill är alldeles perfekt i ena änden, men lite för lång i andra änden. - Ja, ja, aldrig får man vara riktigt glad...

Tyget är alltså egentligen två stora bomullsdukar, som jag hittade i en REA-låda på Jysk. Jag gillar det diskreta mönstret i silvergrått, som inte riktigt syns förrän man kommer nära. Fast nu så här i efterhand undrar jag om det egentligen är en julduk, för visst ser det ut som små stiliserade julgranar, om man vänder det åt andra hållet?


Well, well, det spelar ingen roll. Nu hänger draperiet där, och jag är inte den som byter textilier här hemma i onödan. (Den rollen i familjen är redan tingad av min mor!)

Nu är frågan om man ska ha omtag eller inte. Kanske blir det för mycket gardinkänsla då, men å andra sidan är det praktiskt dagtid när man vill kunna använda dörren. Kanske en Maria Montazami-tofs skulle vara pricken över i, haha!

Vad tycker ni?

7 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat, jag är inte heller så flitig med symaskinen. När vi satte upp våra gardiner i vardagsrummet var det mamma som fick sy.

  Jag gillar enkla former, därför röstar jag för att du låter dem hänga raka som de gör på bilden.

  SvaraRadera
 2. Låt dem hänga raka! :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag håller med ovanstående talare, låt dem hänga rakt!
  Skön kväll! / Mariette

  SvaraRadera
 4. Ni är kloka töser, - jag har redan bestämt mig för att göra som ni tycker!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Det blev fin fint, hänga rakt..
  tack för dina gulliga ord!
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Jädrans vad bra det blev!
  Håller med om att dom är nog snyggast raka.

  Jag och den kära symaskinen är inte riktigt vänner än...
  Men jag ska bara vinna denna kamp!
  Dramatik på hög nivå*skrattar*

  Goaste dagen till dig!

  SvaraRadera
 7. Du som har lite tid över, ta en tur till Ronneby och Mynta (gamla Mairo)!! Var där i söndags och det är en lika stor upplevelse varje gång, såå mycket att titta på! Det slog mig när du skrev handväska för där fanns en underbar sak i gammelrosa med turkost foder, 300 kr... men jag var lite snål så det blev inget.

  KRAM

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!