söndag 30 januari 2011

Utmanad

Jag har fått en utmaning från Tina med bloggen The Shed och från Marina med bloggen Marinas Trädgård. Den går ut på att fundera lite grann kring det här med bloggande. So here goes... !

1. Hur länge har du bloggat? 
Jag knåpade ihop mitt första trevande inlägg den 13 mars 2009. Anledningen var dels att jag ville dokumentera renoveringen av vårt lilla hus, dels att jag ville hitta ett kul sätt att använda de bilder jag knäppte titt som tätt (redan då). Dessutom kändes det som ett enkelt och behändig sätt att uppdatera släkt och vänner på vad vill höll på med på helgerna på Solhäll (som då var vårt fritidshus). Att någon annan skulle hitta hit och finna intresse i det jag skriver, förväntade jag mig inte alls!

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? 
Jag tittar in till de bloggar som ligger länkade i listan här i sidomenyn; en del nästan dagligen och andra lite mer sporadiskt. Listan är inte konstant; nya bloggar kommer till vartefter jag hittar sådana jag gillar. Jag hälsar också på hos alla som lämnar hälsningar här hos mig.

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar? 
Jag blir lite osäker på vad som egentligen menas med en dagboksblogg. Är det sådana som bloggar varje dag, eller innebär det att man skriver detaljerat om allt som hänt under dagen? Många av de bloggare jag besöker har nya inlägg varje dag, eller åtminstone flera gånger i veckan, men är inte av så personlig karaktär att man får veta allt som händer och sker i deras liv. (Bloggar med alltför utförliga beskrivningar om privatlivet brukar jag faktiskt undvika, lagom är bäst.)

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i bloggen? 
Jag tror i ärlighetens namn inte att så många av mina närmsta vänner läser den här bloggen. De får liksom nog av mig "live", haha! En hel del familjemedlemmar är dock trogna besökare, men alla är nog överens om att bloggen bara visar en ganska begränsad sida av mig. Jag försöker vara personlig, men vill samtidigt vara förhållandevis privat. Allt jag skriver är naturligtvis JAG, men visst finns det mycket jag inte berättar. Vad jag har för krämpor, vardagsproblem och politiska åsikter känns ovidkommande i det här forumet. Bilderna visar inte heller hela sanningen, men delar av den. Vem vill förresten se bilder på mina tvätthögar och dammtussar? - Inte jag, iallafall...

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?
En del av svaret finns under den tidigare frågan. För mig är gränserna för vad jag vill publicera tydliga. Jag bloggar inte om allt som händer i mitt liv, utan försöker hålla mig till ett begränsat "tema" (som jag visserligen avviker från ibland). Jag försöker hålla mina familjemedlemmar anonyma, även om de naturligtvis skymtar förbi då och då, och orten där vi bor har jag valt att kalla "Glesbygd", fast det är nog å andra sidan inte helt omöjligt att lista ut var vi bor (om det nu skulle vara intressant att veta).

 6. I vilken utsträckning bloggar du för bekräftelse, tror du?
Visst är det jätteroligt när andra skriver uppskattande kommentarer om mitt hem och mina små projekt, men bekräftelsen man får är väl mer en positiv sidoeffekt av det som var grundtanken med bloggandet från början. (För övrigt tog det flera månader innan någon "utomstående" hittade hit överhuvudtaget, hihi!)

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att du fått kontakt med dem via bloggen?
Det märkliga med bloggvärlden är ju att man tycker att man verkligen känner folk! Man "träffas" ju nästan varje dag, och det faktum att man aldrig har träffats fysiskt glömmer man nästan bort. Det är ett mäktigt systerskap som flödar i "Blogglandia"! Jag har bara träffat en "bloggsyster" i verkligheten, men hoppas på fler möten i framtiden!

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Min mamma berättade precis om en undersökning hon läst om, där det framkom att bloggandet skapar stress för många. Är det så, så är det naturligtvis inte bra, fast det är inget fenomen jag känner igen mig i. Jag skriver när jag känner för det (vilket tenderar att bli ganska ofta!) eller när jag har lyckats knäppa några bra bilder jag vill visa. Finns det inget jag har på hjärtat, så blir det inte heller något blogginlägg den dagen.

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig? 
Nackdelarna är ytterst få och synnerligen hanterbara för min del. Visst kan jag ibland känna lite dåligt samvete över att jag inte alltid hinner "besöka" alla fina bloggvänner så ofta som jag skulle vilja, men å andra sidan är det ju bättre med kvalitet än kvantitet! Trista anonyma påhopp som ibland tycks förekomma här ute i cyberrymden tycker jag vansinnigt illa om, men det är tack och lov inget jag själv drabbats av. Min vrå av "Blogglandia" består snarare av synnerligen varmhjärtade och härliga människor, som peppar och bekräftar andra på ett väldigt positivt sätt!

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? 
Jag kommer att blogga så länge jag känner glädje över att göra det. Om det sen innebär att Fröken Grön-bloggen kommer att existera i två veckor till, eller två månader, två år eller till och med längre, får framtiden utvisa.

Utmaningen skickar jag vidare till:

Hannis Hem
Marias Stil
Att Vara Någons Fru
Fröken Fräken
Carros Blogg

Antar ni utmaningen tjejer?
Det vore jättespännande att få höra hur ni resonerar kring detta!

16 kommentarer:

 1. Ha ha absolut! Gör det under dagen!

  SvaraRadera
 2. Hej, det löste sig med länkningen. Hade en yttepytte punkt på fel ställe i adressen..Tack ändå, min vän.
  Roligt att läsa ditt svar, det här med att nära får nog av en IRL, stämmer in på mig med..
  Skönt väder, ska kasta mig ut ur lacknaftaångorna nu..

  Ha en superskön dag i solen! Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Absolut!
  Intressant var det att läsa, känner igen mig i en del av tankarna.
  Nu fick jag något att fundera över.

  Hoppas att du har sol och ska ut med kameran och fångar naturen=))

  SvaraRadera
 4. Instämmer i allt du skriver! Det stämmer precis på vad jag själv tycker/känner/anser om bloggandet!

  Mvh
  Frida

  P.S. Om jag råkar få den här utmaningen själv finns det risk att jag knycker dina svar, rakt av....ha, ha!! ;D

  SvaraRadera
 5. Klart att jag tar mig an utmaningen, jag lägger ut svaren under nästa vecka! Verkar som du har en ganska sund inställning till din blogg och jag kan bara hålla med i de flesta svaren.

  Jag såg din fina bilder på tulpanbuketten och kan bara konstatera att vi har mer gemensamt, tulpaner är också min favoblomma alla kategorier. Kan kanske bero på att min födelsedag infaller mitt under den underbara tulpansäsongen och har väl fått en och annan bukett under åren.

  Visst är det toppen med mammor som hjälper till med gardiner. Min mamma fick sy gardiner till vårt stora vardagsrumsfönster i somras. Även svärmor har sytt gardiner till oss genom åren.

  SvaraRadera
 6. Hej!!
  Intressant läsning Fröken;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Väldigt kul att läsa dina svar på frågorna som jag tyckte var väldigt roliga att svara på!

  Det är härligt med alla nya vänner man funnit på detta underbara sätt!!

  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Hehe. Du gör mig glad!! Den lilla haren verkade ingå i julkrubban jag köpte på loppis för två år sedan. Jag har honom framme jämt. Brutet ben har han också. Det kanske är en påsk-hare.
  Puss

  SvaraRadera
 9. så roligt med utmaning.
  Ha en bra söndagskväll.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 10. Så roligt att läsa! Känner igen mig i mycket!Såg att vi fick utmaningen samtidigt, så nu får jag lägga manken till!;)

  Underbar tulpanbukett!! Pors har jag aldrig hört...(!)

  KRAM

  SvaraRadera
 11. Åhhh du är såå gullig och jag blir så glad när du lämnar kommentarer hos mig, alltid lika skoj:)
  Själv är jag tyvärr inte lika duktig, får blir bättring!:)
  Hoppas att du får en bra vecka!!
  Kram!!!

  SvaraRadera
 12. Kul att du antog utmaningen och kul att läsa dina svar.
  Visst är bloggvärlden en härlig värld där man "lär känna" nya männsikor.

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Vad roligt att läsa hur andra tänker om bloggande! Jag tyckte själv att det var en bra koll, lite som att gå till tandläkaren :)

  Jag tycker att din blogg är jättehärlig och hoppas att du kommer att fortsätta att sprida glädje :)

  Kram marie

  SvaraRadera
 14. Vilken underbar utmaning! Att Vara Någons Fru skickade vidare utmaningen, jag antog den och nu har jag hittat "hem" till dig! Kul med Blogglandia (gillar det ordet så jag kommer kidnappa det *s*)

  SvaraRadera
 15. Nu läste jag det där med ung dam!
  Hehe, det är jag det=))
  Ska ta tag i det ikväll är tanken.

  Kram från ett blåsigt Uppsala

  SvaraRadera
 16. Oj, det får jag se till att ta tag i!

  Kul att få veta lite mer om dig!!

  KRAM

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!