lördag 26 mars 2011

Ett, två, trist...

Det sägs att trista saker kommer i sjok om tre i taget, och nog verkar det stämma. Omaket startade tidigare i vinter med en trasig TV-antenn, fortsatte med att bilen fullkomligt stendog häromveckan och fick bogseras till verkstad, och slutade (?) nu i dagarna med att vårt stackars kylskåp lade av. 

Till saken hör att det inte finns någon naturlig plats för ett kylskåp i vårt kök, vilket resulterat i att vi har förpassat den stackars kylen ut i den ganska så rejält oisolerade "smatten" på baksidan av huset. Där har det stått och huttrat i tre års tid, tills strax innan jul, då filmjölken frös till frozen marguerita-konsistens och vi förbarmade oss och baxade in det i hallen. Det skulle vi kanske inte ha gjort, för tydligen fick den värmeslag och dog på kuppen...

Inte mycket annat att välja på än att skaffa ett nytt kylskåp, vilket vi gjorde idag. Och nä, någon dödsläcker Smeg för 24.000 kronor blev det inte den här gången heller, utan en vanlig hederlig kombihistoria (kyl/frys) från Elektrolux. 


Det lär iallafall vara energisnålt och självavfrostande, och vi lovar och svär att vi ska vara snälla mot det. Dags att isolera ute i "smatten", med andra ord...

10 kommentarer:

 1. Jag tro att det är så - tre "elände". Alltså bör det vara lugnt för er ett tag nu.
  Det där skåpet liknar vårt väldigt mycket faktiskt.
  Hoppas ni blir nöjda.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jepp, tre i rad och sen är det slut. Men kom ihåg att inget ont som inte för något gott med sig så det kommer säkert något fantastiskt som ni inte väntar er snart. Så är jag säker på att det är och har erfarenhet av det dessutom.

  SvaraRadera
 3. Trista pengar är det ju när något går sönder. Men förhoppningsvis så vänder det nu och inga mer saker går sönder på länge :-).

  Ha en finfin lördag!
  Kram/ Åsa

  SvaraRadera
 4. Vad trist när allt går sönder!
  Kul & fräscht med nytt, men allt kostar ju så.

  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Nån Smeg blir det inte här heller... fast det snart är dags att byta maskinerna.. de mullrar och lever..

  Ha en skön dag// Marie

  SvaraRadera
 6. En olycka kommer sällan ensam..så tråkigt för dig!
  Min diskmaskin är lite knepig, får se hur länge den hänger med.
  Nä, inte var jag på något Expressen upptåg inte. Men för ett par år sedan gjorde faktiskt jag och några vänninor MC ett par dagar. Så kul vi hade då, har en hel del vilda minnen...fart o fläkt.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Hoppas att det verkligen var det sista som gick sönder på en så där 10 år nu då! :-)

  SvaraRadera
 8. Ja det är lite trist när saker och ting går sönder, men ganska kul att få byta ut till nytt.

  Vi har ett liknande kombiskåp också, men har märkt att frysen är lite väl liten i mellanåt. Detta har vi faktiskt löst genom att hämta en gammal frys hos min kollega som skulle köpa nytt till sitt kök.

  SvaraRadera
 9. I bland går det troll som man säger.. Trist i villket fall o kostsamt...Ha en fin kväll kramiz Jessica

  SvaraRadera
 10. ÅÅÅ så skönt med självavfrostande, hatar att hålla på och frosta ur frysen. Visst är det konstigt, att saker verkar vilja lägga av ungefär samtidigt...
  Ha en fin vecka! Kram Helena

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!