onsdag 13 april 2011

Den osynliga trädgården

På baksidan av Solhäll är vår trädgård ett riktigt litet paradis! - Ni ser väl bågarna med sina prunkande klätterrosor? De välansade perennrabatterna och den jämna, absolut mossfria gräsmattan? De vindlande små gångarna och vackert stenlagda uteplatserna? 

Ni ser väl dammen med karpar och guldfiskar, som sorglöst simmar omkring, och den lilla träbron som sträcker sig över till andra sidan? Mitt fina viktorianska växthus där nere i hörnet, och det härliga gamla zinkbadkaret i syrénbersån?


Ni ser väl min vackra köksträdgård, med sina väldoftande kryddor och frodiga grönsaksbäddar? De vackra gamla fruktträden som fullkomligt dignar över av äpplen och plommon, och bärbuskarna vars grenar är så tunga av bär att de nästan nuddar marken? Min välklippta häck som täcker all insyn in till grannarna? De vackert skulpterade buxbomkloten?


Vaaa? Ser ni verkligen inte??

12 kommentarer:

 1. Jodå, det gör jag...
  Visst är det skönt att ha drömmar, någon gång har du säkert allt det där. Viljan brukar vara stark hos vissa, kanske är du en av dom?!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. jodå,så klart! Jag har ju precis samma trädgårds paradis här hemma, men mina fiskar är fortfarande inne! ;)
  Hihi! Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Härliga trädgårdsdrömmar! Här i Gästrikland har precis snön smält bort så äntligen kan vi också börja lite trädgårdspyssel.

  Detta med elräkningar kan ju vem som helst bli galen på. Inte blir det bättre när man hör om högt avlönade chefer inom elbolagen. Toppen att ni snart ska få er kamin.

  SvaraRadera
 4. Klart jag ser!!! Otroligt vacker trädgård du har:)
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Jo, jag ser, absolut!
  Det är drömmarna om trädgården som är nästan halva nöjet tror jag. Det gäller bara att njuta av varje litet steg åt drömträdgården.

  Låter som att ni har att göra och de tär ju bra för vem vill vara sysslolös?

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jo, det klart jag ser det. Och känner hur vilsamt det kommer vara. Finns inget bättre än att drömma trädgård.

  SvaraRadera
 7. Sååååå fint....ungefär som hos mig;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Jo, jag ser! Underbart!
  Hur kul vore det att ha en färdig trädgård där det inte längre finns några drömmar att förverkliga! Så fort jag är färdig med ett projekt påbörjar jag ett nytt, eller rättare sagt, så fort jag har påbörjat ett nytt projekt, kommer jag på något nytt och sätter igång med det istället!
  Ha en skön kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 9. Jo, jag ser allt framför mig som du just beskrivit!
  En helt underbart vacker trädgård.
  Kanske ska du börja med ett växthus? Jag går i såna tankar, men plan 1 är just nu ett uterum.
  En sak i taget har jag lärt mig, hihi:)

  Tack för att du gav min nya ljussak ett namn, ljusklot självklart;)
  Kramis

  SvaraRadera
 10. Absolut ser jag! Det är ju det som är det fina med att ha trädgård, att just kunna drömma och planera. Likadant gör jag - jag ser verkligen framför mig hur det ser ut (eller kommer att se ut :-)...), medans många andra bara ser en massa ved överallt just nu hi, hi.

  Du har en liten grej att hämta hos mig om du vill :-)!

  Sköt om dig!
  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 11. Jovisst ser jag, det är ovanligt tydliga bilder på alltihop allt blommar samtidigt och alla grönsaker är klara samtidigt och jag beundrar din energi att kunna hålla allt i så perfekt ordning. Det är underbart och ännu roligare att ha det som projekt!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!