tisdag 26 april 2011

Fågelbad

Det kändes nästan lite märkligt att gå till jobbet idag, som att avbrytas mitt i sin sommarsemester. 6 dagars ledighet sätter onekligen sina spår!

Igår grävde vi ner trampstenen vi köpte för att få en stabilare grund för fågelbadet. Inte för att stenen ser så mycket ut för världen, men den är iallafall precis lagom nergrävd för att man ska kunna köra gräsklipparen rakt över kanterna. Att behöva flytta fågelbadet varenda gång gräsmattan (läs: mossan) ska klippas är ju i och för sig ett världsligt problem, men man behöver inte tacka nej till en enkel lösning för den sakens skull.


Jag gillar mitt gröna, lilla fågelbad! Vi hittade det i en loppislada redan för några år sedan (fast något loppispris betalade vi nog inte direkt...) och jag blev helt kär! Sedan dess har det fått en ny omgång färg, fast det var faktiskt grönt redan när vi köpte det.

När jag kom hem efter jobbet tog jag ner alla 35 fjädrarna från påskträdet i trädgården. De var fortfarande i hyfsat gott skick eftersom det inte har regnat, så jag stoppade dem i en påse och tänkte att jag kan spara dem till nästa år. Nu gäller det bara att komma ihåg var jag lägger dem; om jag undrar om ett år så ligger de längst ner i det gråa matrumsskåpet!

6 kommentarer:

 1. Jätte sött! Och att det är grönt är ju pricken över i-et!
  Ha en skön kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fågelbad! Det är så ibland, att man bli kär och då är priset helt plötsligt ganska oväsentligt (hm till en viss gräns också).

  Jag önskar att jag skrivit på min blogg var jag lagt mitt USB-minne (med massa viktigt på) SUCK!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Superfint fågelbad du har där! Jag tycker att det är lite knepigt med de där fågelbaden i och för sig... Jag har två stycken men har då aldrig sett någon pippi som har badat i dem... Men lite vattenblänk i trädgården är ju aldrig fel! ;0) Fjädergömman är lagd på minnet! *haha*

  Kraaam/ Anna

  SvaraRadera
 4. Superfint fågelbad, passar ju en Fröken Grön.

  Det var verkligen segt att kliva upp imorse, men det är ju snart helg igen, hihi!

  SvaraRadera
 5. Härligt med fågelbad! Och såklar i grön! Jag har försökt göra en ur betong/rabarberblad. Det blev fint, men icke djupt nog, så jag gjorde en betongskål istället. Men din är ju så himla mycket finare.
  Ha en fin kväll! kram Ute

  SvaraRadera
 6. Jag ska försöka komma ihåg var du lägger påskpyntet....och fågelbadet var jättefint! Hoppas dom små fåglarna kommer och badar och dricker där!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!