fredag 1 april 2011

Jordgubbsfrukost

Första april. Idag får man väl passa sig så att man inte blir lurad. (Fast man kanske redan har blivit det...) Ny månad betyder iallafall att vi har tagit ett steg närmare våren; det tackar vi alldeles speciellt för!

Detta faktum firar jag lite extra idag, med årets första färska jordgubbar till frukost. Förvisso italienska och nästan löjligt perfekta i färg och form, men ändå med en härlig smak av sommar. Sämre start kan man ha på sin lediga dag!


Till sommaren funderar jag på att skaffa lite egna jordgubbsplantor och pilla ner i en pallkrage; inte jättemånga, men tillräckligt för att det ska kunna bli en och annan ny jordgubbsfrukost framöver. Odlingstips och fiffiga små knep för hur man lyckas med gubbarna mottages tacksamt!

Om jag kan komma ur den här morgonrocken någon gång, så tänkte jag ta mig en tur in till stan. Känner att det är dags för lite nya vårkläder och kanske ett par snygga skor. Om inte annat så får det bli en stor balja caffe latte på något fik, - det är iallafall inget aprilskämt!

13 kommentarer:

 1. skämt eller inte! Men, åh vad jordgubbar får mig längtar efter sommaren.
  En perfekt start på/till(?) dagen/helgen!
  Hoppas att du hitta fina greje i stan!
  Ha det bäst! Ute

  SvaraRadera
 2. Jordgubbar=sommar. Det behövs något sånt nu för idag är det kallt, grått och trist!
  Hoppas du hittar det du söker i stan.

  Ha en skön helg!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Ser smaskigt ut det där!! :)
  Har funderingar på jordgubbar jag med, haft i några år, men inte blivit av ännu. Alltid så mycket annat att fixa med.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig start på dagen!

  Ja du, jag har väl egenligen inga jätteheta tips på hur man bäst lyckas med jordgubbar - förutom att se upp för glupska hundar ;-). Förra året fick vi nästan inga jordgubbar, trots att jag sett en massa jordgubbskart tidigare. Jag trodde först det var fåglarna som hade käkat upp alla... tills jag en dag fick se vår busiga hund springa runt i trädgårdslandet och glufsa i sig jordgubbar... Så mitt bästa tips är - skaffa inte hund :-D. Iallafall inte en jordgubbsätande variant :-).

  Ha en fin fredag!
  Kram/ Åsa

  SvaraRadera
 5. Goda jordgubbar!! Jag visar oxå jordgubbar idag... fast lite annan variant =)

  Trevlig helg
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 6. Hej!!!
  Ser gott ut!!!

  Hoppas det blev mycket nytt till garderoben;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Mums vilken bra start på dagen!

  Jag har alltid odlat jordgubbar, är helt galen i det (som så mycket annat ätbart i trädgården :)). Har ofta mina i pallkragar och med nät över då igelkottar, fåglar och mördarsniglar delar min passion. Sorter finns massor av bra men ett tips är att ta några tidiga plantor och några sena så förlänger man skörden :).

  Lycka till och ha en bra fredagkväll, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 8. Jösses vad det ser gott ut!!!! älskar jordgubbar... önskar dig en härlig helg,kram Therese

  SvaraRadera
 9. Hejsan.

  Vi har också käkat jordgubbar hela veckan...Maxi hade ett bra pris och jordgubbarna var fantastiskt goda!

  Har också funderat på att plantera lite gubbar själv, men har inte en aning om hur man bäst får till det.

  Önskar dig en skön helg,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 10. Mmm, jordgubbar är kanongott! VI har våra i upphöjda odlingslådor som gräns till trädgårdslandet. Funkar bra förutom att jorden har sjunkit ihop så pass mycket nu att jag måste ha upp plantorna och fylla på med jord. Ska göra det så tidigt som möjligt tänker jag. Just nu kom jag på att jag måste göra en "att göra lista" faktiskt.

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Det beror på vem du frågar och vilka krav man har. Frågar du min man om min stenläggning så håller den inte godkänd nivå. Frågar du mig så gör det mig inget om det inte är halt hundra plant tex. Det beror så klart på var det ska vara och vad man ska ha platsen till. Den där vid risstaketet är bara liten, kanske 1m2 och den har jag gjort. Inte svårt alls.
  Våra större plattläggningar/stenläggningar (som gången fram till verandan) har maken gjort och den är perfekt och tog mer tid.
  Vi har lätt lerjord och då packar den sig bra när man stampar på den för att få plant. Tacksamt!

  Dra dig inte för att prova.
  Lycka till!

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jordgubbar, så härligt och så somrigt. Din plan för dagen lät inte alls tokig :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 13. Jag älskar jordgubbar, det är det bästa ätbara jag vet på sommaren! Funderar på att försöka odla några i år, men vi får väl se. Är inte världsbäst på att odla saker...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!