onsdag 11 maj 2011

Paul Auster

Det är inte ofta jag skriver om böcker här på bloggen, men det är faktiskt en av mina riktigt stora passioner här i livet. Jag läser alla möjliga slags genrer, men allra helst romaner, deckare och biografier. 

En av mina absoluta favoritförfattare är Paul Auster (USA), vars författarskap jag har följt och njutit av sedan början av 90-talet. När han igår kväll besökte Stadsbiblioteket i Malmö för ett samtal kring sina böcker och sitt berättande, var jag naturligtvis tvungen att åka dit. - Det var verkligen en upplevelse att höra honom själv berätta om sina böcker!

Bild tagen från nätet

För er som inte är bekanta med Auster så kommer här några tips på läsvärda titlar:

"New York-trilogin" (1987)
"Månpalatset" (1989)
"Slumpens musik" (1990)
"Mr Vertigo" (1994)
"Orakelnatten" (2004)
"Osynlig" (2009)
"Sunset Park" (2010)

Paul Auster kommer tveklöst att få nobelpris i litteratur inom 10 år. - Kom ihåg var ni läste det först! (Kram och tack till M, för att du ställde upp och ordnade så bra sittplatser till oss!)

5 kommentarer:

 1. Har bara hört om sunset park, kanske ska man läsa den... Hoppas att kommentaren når dig, det är så jobbig att skriva det om och om och om igen.
  Ha en fin kväll
  //ute

  SvaraRadera
 2. tack för tipset! Behövde hitta något nytt bra att läsa, blir lätt att jag fastnar och bara läser av de författare jag redan känner till.
  Ha en fin kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Känner jag inte till alls!

  Men tack för tipset (han ser lite farlig ut..)

  Jag ska tänka på dig när han får Nobelpris:)

  SvaraRadera
 4. Kul och höra! Är själv en bokmal av stora mått men just honom har jag inte läst. Skrev faktiskt ut titlarna och ska prova någon av dem, så tack för tipset!

  Visst är det kul att gå och lyssna, har bara gjort det en gång men det gav en helt annan vinkel av både författare och böckerna.

  Ha en bra helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tips på bra författare tas alltid emot! Tack för det!
  Inom vilken genre rör sig hans böcker? Romaner? Deckare?

  Kram
  Sussi

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!