fredag 27 maj 2011

Pionpassion

Vem älskar inte pioner? Det gör iallafall jag! Jag anlade en hel pionrabatt förra sommaren, och som om det inte var nog så finns det ytterligare plantor på två andra ställen i trädgården. Nu börjar de stora sprängfulla knopparna slå ut, och jag kan nästan inte se mig mätt på dem. Vilken färgexplosion!

En del plantor står som solitärer och blir så tunga när de blommar att de inte klarar att hålla sig uppe utan stöd. Därför har jag stuckit ner stöd lite här och där, som till exempel i form av den här vackert rostiga fjärilen på en pinne, - en fin midsommarpresent ett par somrar tillbaka från kära vänner i "Storstad".


Mina pioner går i färgskalan ljusrosa-vitt-ceriserosa. Jag har läst på en del bloggar att det kan vara lite joxigt att återge den exakta färgen på bild, men jag kan nog intyga att pionen på bilden här ovanför är minst lika knallig i verkligheten! 

Här kom en liten krabat krypande och ville vara med på bild. Kanske bokstavlig talat en linslus? (Eller linsmyra, om man ska vara petig.)


Jag har så svårt att förstå att dessa vackra skapelser ansågs som "omoderna" för bara något decennium sedan. De passar iallafall himla bra i en gammal trädgård som vår!

14 kommentarer:

 1. Håller med! Pioner är såå himla fina och många doftar underbart!

  I år kommer mina 3 pioner att blomma, det ser jag fram emot:)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig pioner år vackra! Och doften! Jag väntar på mina, men snart snart blommar de också hos mig. Vilken otrolig fin fjärill du har fått!
  Härligt!
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder.
  Älskar pioner, när jag får egen trädgård blir det verkligen en måsteplanta. :-)

  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vackert blomstöd du har då.......i mina rabatter har jag gröna plaststöd!
  Kan knappast med att berätta detta....
  Kanske är läge att införskaffa några nya.

  Önskar dig en fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Oh, har dina pioner kommit så långt, jag bara väntar på mina! Dom har massor med knoppar och jag måste som du säger binda upp dom nu så dom håller sig!
  Det är en fantastisk blomma!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. En pionrabatt - låter ju helt underbart! Den rostiga fjärilen är ju inte heller fel.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig och uppiggande färg på dina fina pioner! Har en gammal i rosa ton och en nyare i en annan rosa ton. Man hinner nätan inte med för varenda gång vi varit iväg på semester så har de blommat över...suck.

  Ha en fin helg!
  Kram Ord & Känsla

  SvaraRadera
 8. Såå vacker! Mina är än så länge bara knoppar men kollar varje dag och längtar :). Hihi, myran skulle bara veta att han är förevigad :).

  Jag köpte mina jordgubbsplantor förra året och även om inte skörden var jättestor så fick vi i alla fall så vi kunde fika hela familjen på dem, men det beror ju förstås på hur många man köpt :) men skörd kan de absolut ge första året. Har sett att det nu kommer hur mycket blom som helst så kan tro att det blir mycket mer i år :).

  Ha det gott, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Pioner är verkligen underbara! De har ju allt: form, färg, doft: Vad kan man mer begära av en växt? Ja, det går ju inte att äta dem förstås...

  SvaraRadera
 10. Jag har en pion och den kommer att bli riktigt fin i år. Om jag ngn gång blir med en större tomt då skall jag planera pioner, många i grupp. Dte tror jag är fint.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 11. Jag har inte en enda en..får nog skaffa det snart. Lilla myris var söt...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Blogger bråkar fortfarande med mig :-(.

  Nåväl - det är ju värdsliga saker :-)! Jag älskar pioner - tycker dom är fantastiskt vackra!

  Idag har jag lagt in lite bilder från min verkstad o berättar också lite om min keramik. Välkommen in och kika om du vill :-).

  Ha en fin helg, o du - jag lovar att inte sitta inne hela helgen och babbla i telefon :-D.

  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 13. Pioner är fantastiska, i just den frågan har jag ingen som helst förståelse för oliktänkande ;-) Helst riktigt prunkande, väldoftande, old school. Mmm...

  SvaraRadera
 14. Det var inte illa att få igång pioner så fort, mina har alltid varit lite svårtflörtade i växtakten men det finns inget vackrare än en massa pioner.

  enkla nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!