måndag 9 maj 2011

Trädgårdsmöbler

Ännu en härlig försommardag i Skåne! Dagen började på allra bästa sätt, med smaskig fika hos en bloggvän i grannbyn, och sedan har jag hängt i trädgården mer eller mindre hela dagen. 

På eftermiddagen fick jag ett ryck och målade om ett par gamla trädgårdsstolar med falu rödfärg. Det ska väl egentligen inte gå att måla om redan behandlade träytor med sådan färg, men stolarna var så slitna och torra, så det var faktiskt inget problem. Vi hade redan två loppisstolar av en annan sort i samma faluröda färg, och när de två andra stolarna hade torkat ställde jag dem tillsammans runt vårt vingliga gamla trädgårdsbord. Trevligt med en färgklick i den gröna omgivningen!


Våra trädgårdsmöbler sjunger egentligen på sista versen. Vi köpte ett ganska billigt set med bord, två stolar och en soffa första sommaren här på Solhäll, och det måste väl erkännas att det inte var det allra bästa köpet vi har gjort. Soffan kasserade vi redan förra sommaren, och stolarna och bordet lever på lånad tid. Fast med lite ny färg på stolarna blev det blev faktiskt riktigt bra, så det får duga som tillfällig lösning tills vi hittar trädgårdsmöbler vi verkligen känner att vi vill ha. Nu vill jag måla bordet också, men det får nog bli vitt eller grått, tror jag.

Vårt gamla päronträd lutar precis lika mycket som det ser ut som på bilden! Kanske lever det också på lånad tid, men charmigare träd får man leta efter, så jag hoppas verkligen att det hänger med ett tag till.

11 kommentarer:

 1. Päronträd? Åhh..låter som i ett annat land :) Färgar inte stolarna av sig. Vårt förråd är målat med faluröd färg och råkar man stryka sig lite mot väggen blir man röd. Fast det kanske bara händer om färgen är gammal, länge sen den blev ditmålad......

  SvaraRadera
 2. Singel brukar vi köpa utanför Önnestad. Krossverket/asfaltverkset Skanska heter det. Finns på Gulasidorna.
  Man får snabbt resultat med singel (eller naturgrus som jag tror det heter på "rätt språk").

  Jag har ju jobbat idag men i kväll var jag ute efter maten. Det var härligt att ta på trädgårdsjeansen och sen gå och vattna lite, småplocka, fundera, dricka te i kvällsolen...

  Ha det bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så roligt att läsa hur det går för er däruppe! Det blir så fint att man blir alldeles grön av avundsjuka. Har också med stort nöje läst den fina tidningsartikeln./fd kollega IRA

  SvaraRadera
 4. Det blev ju bra det där.
  Alla våra träd lutar. Vet inte hur de blev planterade egentligen?

  / Kia

  SvaraRadera
 5. Läste artikeln i Leva på landet, det var jätteintressant att höra hur ni tagit klivet av det berömda hjulet, visst är det skönt. Vi har ju gjort någon slags liknande variant och det är underbart att ta det lite stilla och tyst och lugnt och får man spader kan man alltid ta sig till bruset igen!
  Jag beundrar er som verkligen gjorde slag i saken och ni verkar ha det så mysigt i ert fina hus!
  Det var en riktigt trevlig artikel!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vad lummigt det ser ut och trädet förstår jag att du inte vill vara utan:) Skulle vilja ha några fler träd att kunna sitta under.

  Vill inte att ni ska få rödfärg på er, men dynor skyddar väl en del?;)
  Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Faluröd färg brukar färga av sig. Kanske har du koll på detta redan. Eller så är det jag som inte riktigt hänger med. Kanske finns det faluröd färg som inte färgara sv sig, hoppas :-)

  Ha det fint

  SvaraRadera
 8. Men så vackert, vilken idyll!!! Och den där ärtgröna stolarna, så vackra, älskar den gröna färgen!!! Mari.

  SvaraRadera
 9. Nej men åh vilket fint reporateg i Livet på Landet, du bor så himla läckert och lantligt, älskar din stil och vilken fin röd dörr!! Mari.

  SvaraRadera
 10. Ja, vad ni har det somrigt där nere. Här i Luleå är det ett tag kvar innan det är grönt. Kram Malin

  SvaraRadera
 11. Vad härligt det ser ut! En riktig idyll har ni skapat där! Vi har här också gamla trädgårdmöbel som vi inte vet vad vi ska göra med dem, men kanske en falunröd skulle hålla ihop dem lite till?
  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!