söndag 12 juni 2011

Nymålat

Framåt tidig eftermiddag igår tog vi oss äntligen samman och påbörjade målningen av ladan. Eller fortsatte, kanske jag ska skriva, jag "fuskbörjade" ju på en liten del redan förra veckan. Det som var kvar i färghinken vi hade räckte iallafall till hela långsidan som vetter mot vår köksingång. (Den andra långsidan vetter mot grannens tomt, så den känns inte lika angelägen att fixa till, hehe!)


Äntligen kan jag börja städa upp lite grann! Idag har jag grävt bort en del av grässvålen och fixat en "sarg" av gamla brädor som jag hittade i ladan och målade faluröda. (Stundens infall, men man tager vad man haver.) I odlingsbädden som blev vill jag plantera blåregn mot spaljén som sitter mot väggen och kanske även lite stockrosor på sidorna. Just nu står det några tomatplantor i en tunna och i två plastkrukor där; de kanske också får vara med på ett hörn. 


Jag passade också på att snygga upp lite där planteringsbordet står. Våra rostiga zinkvattenkannor gillar jag jättemycket, så de får stå framme, och zinktunnan är toppenbra förvaring för planteringsjord till krukor. I lerkrukorna på bordet växer små paprikaplantor som jag har fått av en kär vännina. Tanken är att stenlägga eller gruslägga marken under bordet på sikt, men det får bli när det blir.


Makalöst, vilken skillnad man kan åstadkomma med lite färg! Och så snabbt det ändå går att måla när man är två. Nu får vi införskaffa ny färg, så att vi kan ta övriga sidor när andan faller på framöver. (Och självklart ska vi göra fint på grannens sida också!)

12 kommentarer:

 1. Åh, så fint!
  Känslan när man målat är obeskrivlig, tycker jag.
  Det händer ju så mycket på en gång...

  Kram o trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Ser fint och ordnat ut!!

  Färg gör skillnad:)

  Ha det fint, Kram marie

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint det ser ut! Ser nu framemot min målning nästa vecka!
  Ha en fin kväll!
  Ute

  SvaraRadera
 4. Tjusigt!!!
  Vilken ordning:)))

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Oj, vad fint! Mysigt med planteringsbordet och alla fina grejer där. Och vad fint det blev att måla bräderna runt odlingsbädden!

  Den fina mjölkningstavlan passade ju finfint på väggen - väldigt charmig!

  Ha det gott!
  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 6. Ser fint ut! Det är så kul med nygjort tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Falurött är så fint, är det den ljusröda ni använder? Vilket ordningassinne du har, så snyggt o prydligt allt står i din planteringshörna...

  SvaraRadera
 8. Så vackert! Och din planteringshörna är så mysig och fin!
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 9. Länge leve slamfärgen! Länge leve Falu rödfärg!!!

  SvaraRadera
 10. Snyggt planteringsställe du har! Får längtan efter ett ställe med lada och så mycket gräsmatta att jag behöver köpa en åkgräsklippare =0P

  Ha en super dag!

  /Camilla

  SvaraRadera
 11. Det blev verkligen fint!
  Härlig din planteringshörna ser ut :).

  Ha det gott, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 12. Så fint! Tänk vad färg kan göra!
  Den lilla planteringshörnan ser väldigt mysig ut.
  Kram.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!