tisdag 7 juni 2011

Schneewalzer

Igår blev det en tur till plantskolan för att införskaffa rosor till mitt nya fina torn. Jag hade först tänkt köpa honungsrosor, men de blommar vanligen bara en gång per sommar och jag vill hellre ha något som remonterar. 

Valet föll till slut på en klätterros som heter Rosa Schneewalzer, som namnet till trots blommar med stora cremevita blommor från juni ända till september. Tror det kommer att bli bra! 


Jag gillar det mörkgröna bladverket med inslag av rött och de rödfärgade taggarna; det är alltid trevligt när växterna är fina att titta på även när de inte blommar. Dessutom matchar det ju själva tornet så bra, hihi!

9 kommentarer:

 1. Håller med, riktigt snyggt med glansiga mörka blad till det röda och det kommer såklart bli så snyggt med cremevita rosor till det. Blir så sugen att skaffa ett par rosor jag med.

  Ha det gott, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Japp, den har jag! Gillar den mycket och den växer kraftigt tycker jag. Blommorna är väldigt stora och en lite dålig grej med den är väl att blommorna ibland, vid kallare somrar, inte orkar slå ut utan blir bruna. Men kalla somrar vill vi ju ändå inte ha...

  Jag har min mot en vägg och behöver klippa den ganska hårt för att den inte ska växa upp och bara blomma upp på taket.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Så snyggt rostornet blev i den röda färgen!
  Ha en fin kväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 4. Kommer säkert bli jättebra! Snyggt torn!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 5. Stora creme vita blommor..... LJUVLIGT !!!! :)

  SvaraRadera
 6. ååh vill också ha en klätterros, kommer säkert bli hur ljuvligt som hellst! Lyckos :)

  ha en fortsatt fin vecka,
  Kram Tiina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!