fredag 22 juli 2011

Grusgång

Klockan hann bli 13.00 innan gruset anlände igår, fast leverantören ringde faktiskt och förvarnade om att de skulle bli lite sena. Väntetiden ägnade vi ((hör och häpna!) åt att ta bort de gamla plattorna, som verkligen hade gjort sitt; de var smutsiga och överväxta med både lava, mossa och gräs. 90 plattor kördes iväg med skottkärra och travades på hög nere vid komposten. De kan säkert användas till något annat framöver. 

Tre ton singel bildade onekligen en rejäl hög när den dumpades på uppfarten. Storleken heter 8/12 och nyansen har vi försökt hålla så naturlig som möjligt, med en anings dragning åt grått-rosa. (Fast när den tippades av flaket var den helt otvättad och såg nästan sandgul ut.) 


Det mesta av förarbetet med gången var ju faktiskt redan gjort under plattorna, så vi bara fixade till kanten mot gräset lite, krattade till sanden och lade på markduk innan vi hällde ut singeln. Regnade gjorde det naturligtvis hela tiden medan vi jobbade, men det kändes faktiskt riktigt skönt! För att få stenarna rena fick vi ändå hjälpa till lite grann med vattenslangen. (På bilderna är singeln blöt och därför mörkare i färgen än vad den är när den är torr.)

Gången sedd mot huset, före och efter:


Gången sedd mot grinden, före och efter:


Som ni ser har vi världens fulaste grind. (Vi använder den visserligen inte som utgång, men hur i allsindar kan det ha bott minst två smeder här utan att någon av dem fixade till något snyggare?) Nu ser det iallafall lite trevligare ut, eftersom vi kunde använda några av de gamla plattorna och bygga en liten stentrappa upp mot den orimligt höga trottoarkanten.

Framsidan ser nu plötsligt riktigt proper ut och vi känner oss nöjda! Om nu bara ligustern kan sätta lite fart, och om vi hittar en snyggare grind, så kommer det att bli ännu bättre. Det blev mängder av singel över, som kommer att användas i lite andra projekt framöver, bl.a. runt mina pallkragar på baksidan. Återstår att se när det blir av...

9 kommentarer:

 1. Vilken skillnad!!
  Det blev verkligen fantastiskt fint!
  Nu blir jag sugen på att hitta på något i min trädgård....;)

  Ha en fin dag!

  Kram Annica - Vårt lilla bo

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev :)

  Ha en fin fredag!

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 3. Tjusigt, vilken skillnad det blev! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken skillnad! Håller verkligen med om att det ser propert ut. På mig skulle det klia i fingrarna att göra gammaldags rabatter på sidorna.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Stor skillnad och så himla fint det blev!
  Har också grus på framsidan, jag satt och plockade ogräs där igår. Det hade växt genom marktäckaren och det var dessutom 27 grader tryckande värme och sol. Prata om att inte vilja göra något idag!

  kram

  SvaraRadera
 6. Så fint det blev.
  Ha en fin helg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 7. Vilken skillnad! Vad fint det blev!
  Trevlig helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. WOW - vilken skillnad! SÅ fint det blev!
  Grinden blir kanske ett framtida projekt?
  Kramar

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!