söndag 31 juli 2011

Grusprojekt nr 3

En dag med vackert väder får man inte försaka i dessa regniga tider, så efter en stadig ägg- och baconfrukost tog jag tag i projektet med att "städa upp" kring odlingslådorna. Jag grävde ju ur ganska ordentligt när jag ställde dem där i påskas, men sedan dess har det gått flera månader och nässlorna och kirskålen ligger verkligen inte på latsidan i vår trädgård... 

Jag grävde ur ett några decimeter större område runt lådorna lite på måfå (det där med att mäta är bara för osäkra typer), krattade jorden och stampade till den, lade på markduk och hyrde sedan in sambon för att bära stenplattor (de gamla som vi hade på framsidan). 

Vi lade en slags kantram utan att krångla till det med vattenpass och sättsand; särdeles ovetenskapligt men väldigt tidseffektivt! Slutligen var det bara att ösa skottkärran full med naturgrus och fylla på, - voila!


I den ena bakre hörnan fick vi göra en speciallösning där rabarbern växer, men det var lätt ordnat med några lösa stenar.


Vi fyllde på med grus ända in till stenmuren baktill, och även runt de tre små krusbärsbuskarna som jag planterade bakom pallkragarna i våras. Så skönt det ska bli att slippa klämma sig in med gräsklipparen här framöver!


Nu faller regnet igen, men det är bara bra, för då får sig gruset en rejäl genomsköljning så att sanden försvinner. (Som ni ser på bilden ovanför är sniglarna redan på intågande...) 

För mig väntar lång dusch och skrubb med rotborste, - jag har jord upp till hårfästet!

15 kommentarer:

 1. Det där blev ju kanon! Jag gillar också snabba lösningar medans maken är liiite mer noggrann. Vi kompromissar då!

  Ha en bra kväll (inget regn här ännu faktiskt) och ta det lugnt med rotborsten.

  Kram (från en som precis fått av sig jord o annan skit)

  SvaraRadera
 2. Men nu tror jag att jag måste beställa ett lass med grus, vilken undergörande verkan den verkar ha i trädgården! Snyggt o prydligt det var ju det jag sa tidigare! Men det ät så märkligt med det där regnet jag läser om på bloggarna...vi har haft en kanonsommar av sällan skådat slag häruppe. Bara för att jag sa det så regnar det bergis imorrn´ men det får jag ta!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Hihi jag kan tro att du har det så som du har slitit! kanonfint Kram J

  SvaraRadera
 4. Bra det blev! Funderar på att göra något liknande runt mina odlingslådor. Behöver flytta dom till nästa år för lite mer sol och då ska jag nog lägga plattor eller sten runt.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Jösses, som ni har jobbat och slitit! Men så blev det bra också! Blir också sugen på att köpa ett lass grus nu... :) kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Blev verkligen så jättebra! Det är bra att använda det man har över och så mycket enklare nu när du slipper ogräset!
  Själv rensar jag ibland för det kommer upp lite ogräs fast jag har markduk under, suck!

  Ha dé!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Tack för ditt tips om loppisen utanför Moheda! Dit tog vi en tur idag och det var suveränt!

  MVH/Annika

  SvaraRadera
 8. ** Så fint, vi tänker också fixa till runt våra pall kragar, men det blir nog inte förrän nästa år, men tack för inspirationen=)
  Jag la till dig i min blogglista hoppas det var ok, ha det gott/Emma**

  SvaraRadera
 9. Oj, vad fint det blev! Supermysigt! Man kanske skulle beställa hem ett lass grus o fixa till lite här och där i vår trädgård :-).

  Ha det gott!
  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 10. Så tjusigt det blev! Kan tänka mig att en låång dusch behövs efter en sådan arbetsinsats! ;)
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Jag älskar grus och man sover så gott när man jobbat med det...
  Jättefint!

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jodå, det ska du allt få. Satte just stämjärnet i trät men inser att sågen måste fram..
  Blev lite för varmt, så jag satte mig vid datorn istället. Igår torkade färgen på penseln innan jag hann till möbeln, ja så det kan vara i värmen!

  kramen

  SvaraRadera
 13. Så fint! Roligt att du använder gammalt material, och snyggt att du får in gruset från gången(det är det väl?) på fler ställen i trädgården!
  Vilken söt blommade tunna du visade i ett av dina förra inlägg!
  Ha en skön dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 14. Så flitiga ni är - och fint blir det!!
  Så härligt att se hur det växer fram i er trädgård.
  Kramar Lotta

  SvaraRadera
 15. Jag blir nästan lite full i skratt när jag ser vad ni gjort med gruset. Jag är nämligen på väg att göra nästan exakt likadant.

  Mitt grus är inte så snyggt (det är egentligen till för att ligga runt betongplintar) och jag tänkte lägga stenarna ovanpå, men annars är det nästan samma tanke som hos er. Hoppas att jag kan få till det lika snyggt som hos er också!

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!