lördag 2 juli 2011

Smultron och hasselört

Första lördagen varje sommarmånad är det loppis vid sjön i grannbyn, så även idag. Efter frukost tog vi oss en tur dit för att kolla läget. Det fanns rätt mycket kul att titta på, men det jag shoppade i slutänden var växter till trädgården. (Så ovanligt!)

Det blev tre plantor med vita smultron, som jag nu har planterat runt stammen på vårt gamla äppelträd. Smultron lär ju vara duktiga på att sprida sig, men här finns det gott om plats, så det får de gärna göra.


Allra gladast blev jag över att hitta hasselört, som jag har gått och funderat på att skaffa ganska länge. De var vansinnigt dyra på plantskolan sist jag var där, men nu fick jag 8 små plantor för 40 kronor. Det kallar jag ett fynd! Planen är att de ska växa ihop och bilda en "krage" runt brunnslocket. Det tror jag kan bli fint!


På vägen hem svängde vi inom Erikshjälpen, där jag faktiskt inte har varit på ett tag. När vi körde därifrån hade vi ytterligare en slags tvättkommod med oss i bilen. Det är ju precis vad vi behöver, haha! Den förtjänar nästan ett eget inlägg framöver så att ni får se den, jag måste bara klura på hur jag ska kunna fotografera den på ett vettigt sätt. (Just nu står den nere i källaren och där är det inte så bra ljus.)

5 kommentarer:

 1. Smultron är verkligen något av det bästa, hoppas att de sprider sig riktigt ordentligt :-)

  SvaraRadera
 2. Tror inte att jag smakat vita smultron någon gång. Ha en riktigt härlig semester! :)

  SvaraRadera
 3. Jag är med i Happy Days fotoskolan på webben just nu. Denna vecka är temat ljus. Du kan alltid fota i källarljus och se hur det blir! Du får skylla på mig och
  Happy Days!!

  Ha en härlig söndag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Jag har precis lärt mig att fota i starkt solljus, så nu är det bara o pröva i mörker kvar...
  Loppis är kul, skulle kunna åka runt hela semestern. Äta gott, uppleva och loppa, det är livet det!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Håller med Tina! Loppis är kul. Men vår närmaste har blivit så dyr, trist. Fast nu börjar lite bakluckeloppisar här och där och då kan man fynda:)
  Annars är jag som du med växter. Bara måste handla nåt som sen står i krukor lite och där och väntar på rätt plats... men den hittar jag till slut.

  Ha en skön söndag:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!