fredag 19 augusti 2011

Fulsidan

I helgen ska vi ÄNTLIGEN förbarma oss över södra sidan av huset, som verkligen är allt annat än trevlig att titta på just nu. Här står värmepumpen fortfarande uppställd lite provisoriskt på en EU-pall efter installationen mitt i smällkalla vintern, och ogräset växer vilt längs väggen. Den här gaveln råkar vara den sidan av huset som syns mest både från vägen och från vår sittplats, så det går liksom inte att blunda för hur det faktiskt ser ut. Men nu ska det alltså bli ändring på det! 


Pumpen är verkligen både stor, klumpig och ful, men kommer iallafall att hamna några decimeter lägre ner när vi grävt ur och lagt plattor för den att stå på. Vi tänker försöka kamouflera den så gott vi kan med hjälp av buskar och kanske en och annan spaljé (det är ingen luft-luft-pump, så det är fritt fram att plantera ganska nära), men innan det roliga med plantering kan påbörjas så är det gräva, gräva, gräva som gäller. Som tur är kommer VVS-grannen och kopplar ur pumpen över dagen, så att vi kan lyfta den åt sidan. Då blir det iallafall lite lättare att komma åt.

Hoppas kunna bjuda på trevligare efter-bilder snart!

10 kommentarer:

 1. Skönt när saker man gått och dragit sej för, blir gjorda! Jag tycker ändå inte att pumpen stör så mycket att den är iögonfallande...!
  Ha en härlig fredagskväll!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte att det ser så där bedrövligt fult ut, men jag förstår tanken. Ska bli jättekul att se lite efterresultat!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Lycka till med fulsidan, (så illa är det ändåinte)

  Trevlig helg, och ha det kul på bloggträffen!

  Marie!!

  SvaraRadera
 4. Kommer att bli toppen....trevlig kväll. Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Gräva är väl så där roligt men det kommer ju att göra en del skillnad så då är det ju mödan värt.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Så bra att ni kan plantera nära för vacker är den ju inte men så klart funktionell.

  Vi kan nog bli allt mellan 5-12 på söndag.

  Ha en skön fredagskväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ofta det där som man drar sig för att ta tag i. Skall bli kul att följa vad ni hittar på. Ha en helmysig helg med god arbetslust..ler.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Nej det där såg inte alls så illa ut. Men själv tycker man ju det när man har något som står i vägen eller på fel ställe och liknande. Vi har massor som borde köras till tippen snarast. Förhoppningsvis gör vi det innan snön kommer. Det hade verkligen varit kul när våren kommer och det är städat och snyggt redan :)

  SvaraRadera
 9. Det kommer att bli toppenfint. Och grävning ger starka armmuskler. Alltid något ;)

  Vad heter de gula blommorna (eller är det inte ett ogräs?) framför huset heter? Har de lite här och där och kan inte bestämma mig för om jag gillar dem eller ej. Lutar åt ej...

  Och vet du förresten att det är trädgårdsdag i Sölvesborg imorgon? Där finns nog en hel del fint att kika på. Info finns på Sölvesborgs kommuns hemsida.

  Trevlig kväll. Ska bli kul att ses på söndag!
  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 10. Alltid kul med nya projekt! Ser fram emot efterbilderna:-)
  Kram Hanna C

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!