tisdag 23 augusti 2011

På gång-sidan

Tja, så särskilt snyggt är det fortfarande inte med en stor, klumpig värmepump på utsidan av huset, fast lite prydligare ser det iallafall ut nu när EU-pallen är borta och när vi har börjat plantera runtomkring så smått. För att kunna serva pumpen utan att behöva rycka upp allt har vi valt att hålla ett visst avstånd mellan plantorna och pumpen, och vi har inte planterat något framför. Jag hade gärna "dränkt" hela maskinen i rosor och murgröna, men ibland får det praktiska ändå bestämma...

Två av Penny Lane-rosorna är på plats på ena hörnan, i sällskap av några små lavendelplantor framför. Det ser lite tomt ut än så länge; som vanligt är jag alldeles för otålig och vill helst att rosorna ska svämma över och klättra upp på väggen över en natt. Men men, den som väntar på något gott...

Eftersom marken sluttar rejält runt hushörnan har vi gjort ett litet stenparti under stupröret så att inte jorden bara ska rinna iväg. Jag älskar sten i trädgården!


Ja, här ser ni ju klart och tydligt varför vi hade fönstermålning på semesterprojektlistan. Och att vi även kommer att ha det på nästa semesters projektlista...

9 kommentarer:

 1. Det finns verkligen att göra när man har hus;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Du får väl göra som Agnes änglar: Fram m sprayburken o få det grå att blomstra. Carpe Diem!

  SvaraRadera
 3. Ja väldans vilken tid det tar när man väntar. Men nåt så vackert är värt att vänta på för det kommer att bli mycket bra med rosorna! Jag gillar också stenar :)
  Ha det bra! /Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Ja, det där med tålamod är inte lätt. Men nog kommer det bli bra när rosorna svämmar över. Er värmepump är ändå ganska diskret. Men visst, snygg är den kanske inte.

  Vilka fynd du gjorde på loppisen! Själv tittade jag in på en loppis idag. Men där var priserna ett skämt. Man ska väl ändå kunna fynda på en loppis, eller?!

  Tack för senast. Så kul att träffas live.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad pydligt det ser ut nu! Vad fint med stenarna vid stuprännan. Kanske en idé vi kan ta efter.
  Alltid finns det något att göra. Byte av fönster och panel på huset står på vår lista...

  Ha dé
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Stirrar på dina loppisfynd och konstaterar igen att något är fel på Uppsalas loppisutbud...
  Vilka fynd!

  Och du, tänk till våren(som jag låtsas kommer direkt efter hösten) då kommer det att börja blomma i massor.

  Må gott/Hannis

  SvaraRadera
 7. Halloj söta du!
  Va fint det kommer bli när allt blommar i vår. Jag har också en "baksida" på huset med en anskrämlig luftvärmepump och vet inte riktigt vad jag ska hitta på där... Funderar allvarligt på att sätta buskar för alltihopa.. men helst vill jag ha spaljeer och mängder av klätterväxter... :)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 8. Vad snyggt det blev och ännu bättre blir det när växterna blivit större. Hav tålamod!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Man får ju göra vad man kan för att piffa upp en sådan "mindre snygg" nödvändighet. Det blir nog bra när det växt till sig.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!