måndag 15 augusti 2011

Penny Lane

Vackra rosfröken Penny Lane bor numera också på Solhäll, tack vare ett härligt gäng goda vänner som var här och firade i lördags. (Lycklig är jag som har sådana vänner!) Hon är pärlemorosa med en touch av aprikos och dotter till New Dawn. Jag har fått höra att hon gillar att klättra och att hon remonterar snällt utan att man ber henne, vilket ju låter alldeles utmärkt! 

Tre rejäla plantor fick jag, som ska få bilda stomme i en planerad rabatt på sydsidan av huset. Vilket utmärkt sätt att gömma den fula värmepumpen som står där! (Det var länge sedan jag bloggade om våra planer kring det; tänk att vi inte har "fått tummarna ur" och fixat det än... Till helgen får det bli av!)


Camilla utan blogg ställde en fråga angående vårt grus. Vad nyansen heter kan jag tyvärr inte svara på; jag tror nämligen att det skiljer sig beroende på vilket grustag man anlitar. Den rätta termen är iallafall naturgrus och storleken vi köpte heter 8/12. För att vara på den säkra sidan att man gillar färgen på stenarna är nog det bästa att ta sig en tur till grusföretaget (Bröderna Hall i Hässleholm i vårt fall) och titta, - det gjorde vi. Hoppas du hittar något du gillar, Camilla!

15 kommentarer:

 1. Åh, vilken vacker ros - helt i min smak!!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha fått flera bra presenter på din födelsedag. Har inte hört om Penny Lane tidigare men en New Dawn har jag och henne är jag väldigt förtjust i.

  Jag fick en ny som anmälde sig idag. Ska räkna i hop nu tänkte jag men egentligen spelar det inte så stor roll eftersom var och en har med sig fika och vi inte ska runt på olika platser.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Penny Lane, åh.. eller Lanny Pane, så hette bandet som spelade kvällen då jag träffade kärleken..jodå de spelade Beatels covers riktigt bra, trots namnet.
  En så fin ros, smart att dölja de där fula mojängerna med blomster!

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Det är så fint med rosor!
  Vilken bra idè att gömma värmepumpen med vackra blommor!:)
  Varma kramar/Lotta

  SvaraRadera
 5. **Vilken underbar present att få rosor, det vackraste jag vet, spännande att få se rabatten sen, ha det gott, kramen/Emma**

  SvaraRadera
 6. Vad roligt det du skrev om Pippi i förra inlägget, att du har fått brev från Astrid! *impad*

  Hoppas du hade en bra födelsedag!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Så fin ros! Helt i min smak, helt bedårad som jag är av New Dawn. Vilket sammanträffande att vi har en gemensam bekant - ja världen är liten! Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Du har fått en jättefin ros! Det vet jag, för jag har en. Men bara en....Den skiftar i färgen under blomningen och är väldigt tacksam och fin. Och klättrar gör den också! Vilka rara vänner du har som ger dig så fina rosor!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Vilken fiiiiiin present du fick. Hoppas Penny kommer att trivas riktigt ordentligt...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 10. Oh, vilken skönhet! Förstår att du är glad!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Grattis till de underbart, vackra rosplantorna du fått!
  är en lycklig ägare av en sådan klätterbuske..ljuvligt vackert har det blommat i sommar!!

  Ha det gott!! Kramis Sanne

  SvaraRadera
 12. vilken pärla! Rabatten kan inte bli annat än vacker!

  SvaraRadera
 13. Tack för det snabba svaret! Här ska beställas grus :) //Camilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!