söndag 14 augusti 2011

Pippi och jag

Igår flyttade Pippi Långstrump in på Solhäll, i form av en liten Lisa Larson-figurin från 1967. Hon är alldeles, alldeles bedårande och jag älskar henne redan vanvettigt mycket!


Till saken hör att jag under flera år av min (inte så tidiga) barndom totalt identifierade mig med Pippi. Jag hade omaka strumpor, tvingade mammas dagbarn att vara Tommy och Annika, hade en mjukisapa som hette Herr Nilsson och svarade naturligtvis Pippi före mitt efternamn när telefonen ringde. Senare i livet skrev jag brev till Astrid Lindgren och fick ett fantastiskt handskrivet svar, där hon kallar mig för "käre dig lille Pippi". (Gissa om jag vårdar det ömt?)

Den lilla keramikfigurinen har jag gått och suktat efter på mer än en antikmässa. Hon är jag, på något sätt. Och nu finns hon här så att jag kan gå och klappa på henne varje dag, tjolahoppsansa!

19 kommentarer:

 1. Vilken fin present! Värmer i hjärtat!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbar! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Vem älskar inte Pippi? Hon var min idol innan ABBA-eran. Fantastisk fin statyett och tänk att få ett handskrivet svar från självaste Astrid Lindgren...wow!
  Du är faktiskt ganska mycket lik Pippi...ja, det är du sannerligen!
  Kram Eija

  SvaraRadera
 4. Härlig berättelse och tänk att trots att jag inte känner dig på annat sätt än genom din blogg, så känns det verkligen helt rätt att Pippi är du - eller du är Pippi?!?!?!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 5. Vilken fin Pippi! Kan tänka mig att det var en av presenterna igår?! Även fast jag inte känner dig, bara då lite genom bloggen, kan jag tänka mig att du är en Pippi!! Förstår att du är lycklig som ägare!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej Pippi alias Anna-Karin,
  vilken underbar present! Skrattade högt när jag läste inlägget, att du tvingade de här stackars barn att vara Annika och Tommy, hahaha
  Jag tycker Pippi passar utmärkt till Solhäll!
  Mår så bra! Ute

  SvaraRadera
 7. VIlken bra och fin present!
  Tänk att ha brev från Astrid Lindgren, det är det minsann inte många som har.

  Den ser verkligen ut att passa bra hemma hos dig.

  I morgon är det jobb igen.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh, så charmig:-)
  Förstår att du vårdar Astrids brev ömt!
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott! Så häftigt att du har ett brev skrivet av Astrid Lindgren :) Nu blev jag allt lite avundsjuk ;)

  MVH/Annika
  Ser fram emot att ses på bloggträffen!

  SvaraRadera
 10. Fin Pippi du fått!
  Vad underbart att få svar från en så stor författare! Förstår att du vårdar brevet ömt:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 11. Vilken bra förebild du haft genom livet!! Pippi,genomsnäll, rättvis och snusförnuftig...skulle behövas flera sådana i världen!! Å tänk att ha ett handskrivet brev från Astrid, det är nog många som avundas dej där!! Skulle jag rama in och sätta på väggen...
  Ha´det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken fin Pippi, en present antar jag! Jag håller med ovanstående, jag skulle rama in brevet och ställa Pippi bredvid. Inte alla som har fått brev av Astrid Lindgren!
  Gillar din blogg, följer den slaviskt!
  Kram MiaF

  SvaraRadera
 13. Grattis i efterskott!
  Och vilken helt fantastiskt söt liten pippi!

  Kram Frida

  SvaraRadera
 14. Underbar! Förstår att du älskar henne :)

  SvaraRadera
 15. Fina Pippi!

  Måste bara fråga vad erat grus som ni la på gången heter och var ni beställde det? färg typ? håller själv på att renovera upp en liten gård och nu är det trädgården som ska få sig ett ansiktslyft men vilken djungel det är med grus och stenar..

  //Camilla (har ingen egen sida än)

  SvaraRadera
 16. Den är underbar!
  Önskar dig en fin start på nya veckan. Kram.

  SvaraRadera
 17. Vilken fin pippi!! Ja, den får du vårda ömt.
  Jag får gratulera i efterkott. Nu väntar livet eller är det efter 50? Hm, jag vet inte. Man får ta vara på en dag i taget och se vad som väntar. Idag ska jag fira min pappa som blir 60.

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 18. Men vilken härlig berättelse. Så underbart att ha ett handskrivet brev från allas våran Astrid.

  Pippoidockan i keramik är underbar, helt underbar!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 19. Fin liten figur. Lisa Larsson har många härliga keramikalster på sitt samvete. Jag har en liten pys av henne. Han heter Kalle och har en stor grön luva på huvudet och en blårandig tröja. Helt underbar liten figur den också. Nej, jag har inte döpt honom. Han heter så, enligt L.L. Hälsningar Eva L i Blekinge.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!