onsdag 3 augusti 2011

Tant Grön

Som några av er kanske minns, så körde jag min mobiltelefon i tvättmaskinen tidigare i år. Sedan dess har jag klarat mig ganska bra med en av sambons gamla avlagda modeller, men när den helt plötsligt började bli samarbetsovillig kändes det dags att införskaffa en ny.

Det sitter långt inne att behöva erkänna det, men jag är totalt rudis när det gäller ny teknik och teknologi. Alla fina tekniska termer som flödar fram i mobiltelefonreklamen på TV är rena arabiskan för mig, och när jag fick testa min 18-åriga kusins iPhone för ett par veckor sedan kände jag verkligen att tiden har sprungit förbi mig... Jag tog mig iallafall till den stora elektronikkedjan (där man inte längre får en cykel på köpet), och min del av replikskiftet lät ungefär så här:

"Jag vill INTE ha en massa joxiga funktioner."
"Nej usch, jag vill absolut INTE ha en sån där touch screen!"
"Jag vill INTE ha för små knappar så att det blir pilligt."
"Men du, har ni inte någon modell med klatschig färg?"

Den unga killen som expedierade mig hade synnerligen stort tålamod, - han var nog van att kränga telefoner till gamla tanter som håller färg före funktion. Nästan direkt plockade han fram en röd telefon som väger två ton, har stora knappar och som går att fälla ut så att det blir en rejäl "lur" att prata i. Se där, en riktig tanttelefon! Jag slog till direkt.


Ja, det är nog bara att inse att jag inte precis blir yngre. Sambon har börjat kalla mig för Sommartanten (om än väldigt kärleksfullt), och om tio dagar fyller jag 40 år. Då får jag nog döpa om bloggen till Tant Grön...

17 kommentarer:

 1. Jag är likadan, när jag köpte en ny för ett litet tag sedan gick killen o hämtade en annan som skulle expediera mig. Förstår inte varför...

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag är 60 år....... och hänger inte alls med känner jag. Har man fått grepp om och fattat hur någon teknisk pryl fungerar, kommer det snart fram något annat som är bättre, så får man lära sig på nytt. Det är tur att man har en make som är duktig och nyfiken på allt nytt. Hälsningar Eva L i Blekinge

  SvaraRadera
 3. Snygg färg!
  Men Nixpix sörru!
  Vi blir inte tanter=))

  Däremot så kan jag erkänna att jag älskar min touchtelefon och alla appar som jag laddat ner.
  Gillar den typen av teknik.
  Kan kallas kontrollbehov också*skrattar*

  SvaraRadera
 4. Hahaha, jag har nästan en likadan - köpte den för att den var så läckert röd ;)


  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 5. Själv älskar jag ny teknologi, men förlitar mig totalt på min man för att allt ska fungera som jag vill... :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hihi, jag kan liksom se scenen i butiken framför mig! Men du - rött ÄR fint. Bra att du stod på dig och inte föll för en massa säljargument utan kom hem med en telefon som passar dig.

  Åsa

  SvaraRadera
 7. Haha, skrattar för mig själv här för jag gick in på en affär för lite sen och var mycket bestämd med en sak! Den skulle vara rosa :).
  Din ser jättefin ut, superläcker färg!

  Vad snyggt det blev runt dina pallkragar, förstår att det var skönt och slippa trixa sig runt där!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 8. Tant grön så sött;) hihi Kram J

  SvaraRadera
 9. Vad rolig du är! Jag är tvärtom gillar ny teknik, men det var lite svårt innan man lärde sig de nya funktionerna med touch.
  Jaha, snart 40 alltså. Tant vad är det? Jag är ju tom äldre och kommer aldrig kalla mig "tant", haha!

  Kram på dig!
  /Helena

  SvaraRadera
 10. Jag har inte heller någon "tuch"telefon. En vanlig med knappar och min är vinröd på baksidan.

  Gillar din mycket!

  Kram! (vad ska jag kallas sen då, jag fyller ju 40 i början av januari. Vintertanten??? Inte fullt så charmigt.)

  SvaraRadera
 11. Mycket stilig telefon:-)
  Vilken trevlig blogg du har!
  Länkar genast så jag lätt kan återkomma.
  Hälsningar Hanna C

  SvaraRadera
 12. Fröken kan man vara heeeela livet. Det vet jag med säkerhet. Den äldsta fröken jag känner är 98 år, vacker som en dag och fnittrar hej vilt. Nej, ålder är bara nåt människan hittat på. Jag blir också 40....fast det kan jag ju säga inte alls är toppenkul. Men en touchmobil har jag ;)
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 13. Känner igen mig! Jag har mest ärvt mobiltelefoner av mina ynge systrar, men när jag väl bestämde mig för att köpa en egen tog jag med sambon, så att han skulle kunna tolka till mig vad det var de i affären sa...
  Jag har samma problem med stockrosorna som du. Mina blommar inte heller, och ändå satt jag den ena förra sommaren. Kanske är de lite kinkiga i starten.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 14. **Jag har hört att livet börjar vid 40, kramen/Emma**

  SvaraRadera
 15. Jag är Fånigt förälskad i min ajFån (gammal Mac fantast som jag är). Förutom att hon hjälper mej att hålla koll på världen även på arbetstid (har aldrig förstått det där m att läsa på toa innan jag fick henne). så kan man byta skal på den (lite som Barbie för vuxna). Just nu är hon klädd i lila o med ett par matchande lila örhängen/hörlurar till. Som tant Gredelin :)

  SvaraRadera
 16. Ha ha, så skönt med fler som är otekniska! Ett under att jag får på datorn ibland, näe din mobil ser alldeles ypperligt perfekt ut, snygg färg och enkel! Det skulle räcka med bara en svara-knapp tycker jag :)
  Ha en skön helg nu....
  Varm höstkram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, inlägget är fem år gammalt, så nu har till och med jag kapitulerat och skaffat smartphone. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!