torsdag 1 september 2011

Marknad - topp eller flopp?

På lördag är det marknad i "Glesbygd", - en av höstens stora begivenheter i byn, trots att det är en ganska småskalig kommers vi pratar om. 

Vi bor precis i backen upp mot marknadsplatsen och kan sitta på första parkett och glo på allt folk som går förbi ute på gatan. Ganska roligt, faktiskt! Vi brukar ta en sväng upp bland stånden direkt efter frukost, men i ärlighetens namn brukar det en runda man avverkar ganska snabbt. Har man sett en marknad har man liksom sett alla; det är mest plasttofflor och krimskrams till försäljning, tycker jag. Ibland dyker det upp en och annan riktig hantverkare, men det är mer undantag än regel.

På Malmöfestivalen förra helgen hade marknadsstånden det förväntade stuket, med ett undantag: Ett stånd där man kunde köpa handgjorda läderarmband i olika färger, broderade med pärlor och vackra sidenband. Oemotståndligt fina! (Att det dessutom var en av mina gamla högstadieelever som stod och sålde dem kändes som en extra bonus. Tänk att man fortfarande känner igen dem fast det har gått över tio år sen man sågs!)


Väldans användbart, - jag har redan haft det på mig nästan varje dag den här veckan. Kan man hoppas på något liknande på marknaden på lördag, tro?

12 kommentarer:

 1. ja använder man det varje dag så måste det ju räknas som användbart;) fint. Kram

  SvaraRadera
 2. Då blir armbandet säkert en favorit, det är jättefint!
  Det tar emot att gå på marknader ibland, blir för mycket tingel tangel mm. Men kanske ska jag kika lite extra nästa gång. Det går tydligen att hitta små skatter!

  kram

  SvaraRadera
 3. Riktigt hantverk det där ser det ut som. Kul när man hittar något man gillar.
  Har faktiskt inte varit på en enda marknad i år, det blev bara inte så. Håller med om att det mest är krimskrams men ändå kul att gå ett var på en marknad i alla fall.

  Här skiner solen lite fint i kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Oavsett fynd så är det väldigt trevligt och lite gammaldags med marknader. Själv gillar jag julmarknader mest :)

  SvaraRadera
 5. Så vackert armband!!! Känner liksom du att det mer är undantag än regel att finna något så där alldeles originellt på marknad. Ändå är det något visst med stämningen och ibland är det något som glänser till. Kiviks äppelmarknad känns som en sådan där sinnlig tillställning!

  Extra kul att du kände försäljaren!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Wow, verkligen fint!
  Håller med om marknader, går nästan aldrig men ibland dyker det upp loppisbord så det är det kul :).

  Ha en bra start på helgen, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Vilket sött armband - verkligen fint!

  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 8. Du får ta en tur ner på mässan i sporthallen istället! Där står jag hela helgen och säljer riktigt fint hantverk från lokala hantverkare, genom Göingeboden. Hoppas vi ses!

  SvaraRadera
 9. Jättefint! Bara för ett sånt fynd löner sig det alltid att gå på en marknad även om man tror att de flesta säljer bara krimskrams och illaluktande plastgrejer ;)
  Önskar dig en fin helg!
  Ute

  SvaraRadera
 10. Marknader kan vara kul och dom kan vara pest, det beror så precis på vad och hur.....gillar julmarknader bäst, tror jag. Det var dock ett väldigt fint armband!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. **Tycker oxå att har man varit på en marknad så har man typ varit på alla:) Men höjdpunkten varje marknad är att sitta hos min moster o hennes man, o spana in folk.Som förresten är grannar till er :) ha det gott kramen emma**

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!