måndag 12 september 2011

Tack Fru Vallmo!

Söta Fru Vallmo har förärat mig en jättefin award, - kan man få en bättre start på veckan?!


Till den fina awarden hör, som brukligt är, ett litet uppdrag. Den här gången att svara på fem frågor, so here goes...

Varför började du att blogga?
Min blogg började egentligen med att jag fick en systemkamera i julklapp och började ta en massa bilder som jag inte visste var jag skulle göra av. Jag ville också hitta ett smidigt sätt att hålla nära och kära uppdaterade kring vad som hände här på Solhäll. Måndagen den 13 april 2009 gjorde jag så mitt allra första inlägg. (Det kan du läsa här!)

Vilka bloggar följer du?
Under åren som gått har jag samlat på mig en diger länklista över bloggar som jag tycker är väldigt trevliga. (Den ligger i sidomenyn, om du är nyfiken.) Så gott som samtliga har något slags tema som anknyter till hem och trädgård. Många av dem har dessutom alltid väldigt bra bilder!

Favoritfärg?
Haha, ja det går ni väl och grunnar på allesammans!

Favoritfilm?
Jag ser mycket film, mestadels på DVD, men egentligen allra helst på bio. Tre riktiga nostalgitrippar, som jag gärna ser om, är Tim Burtons Edward Scissorhands, den australiensiska dramakomedin Priscilla - Queen of the Desert och Luc Bessons Det Stora Blå. På senare år har jag också kommit att uppskatta något till synes så trivialt som den allra första X-Men-filmen, som jag faktiskt tycker är en alldeles lysande allegori över främlingsfientlighet och rädsla för det vi inte känner till.

Vilket land drömmer du om att besöka och varför?
Jag ändrar frågan från land till stad och svarar New York, som fortfarande är en vit fläck på min karta. Det finns säkert ställen som är betydligt mer exotiska att besöka, men just nu skulle jag gärna sitta på ett Starbucks downtown Manhattan, med en varm latte och en god bok, titta på människor och bara insupa storstadsatmosfären!

Slutligen ska man egentligen passa awarden vidare till fem utvalda bloggare, men jag tycker det finns så många härliga skribenter där ute i "Blogglandia" som förtjänar att uppmärksammas, så jag skickar den vidare till er allihop. (Och eftersom jag är så himla nyfiken på er allihop, så hoppas jag att många av er nappar och svarar på frågorna!)

6 kommentarer:

 1. Jag svarade precis på frågorna och var då helt säker på att du redan fått den och svarat på den. Där hade jag nog drömt!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis till awarden som du har fått.
  Ha en fin måndagskväll. Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Vad lustigt, Fru Vallmo hann före!
  Du har en att hämta hos mig också!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Grattis! Kul att höra lite mer om dig. NY hade jag också gärna rest till men jag är så rädd för terrorister..

  SvaraRadera
 5. Japp, New york och starbucks!
  Jag hänger på direkt =))

  Hoppas du slipper stormen som drar fram över landet.
  Att jag höll på att blåsa av cykeln idag är en underdrift...

  SvaraRadera
 6. Kul att läsa lite mer om dig, Det stora blå klappar mitt filmsinnes hjärta för (undrar om den hade varit lika bra fall jag ser om den nu igen).

  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!