söndag 13 november 2011

"Björnbär" i kruka

I vårt sovrumsfönster står en jätteläcker krukväxt, som jag fick av två kära väninnor när jag fyllde år i slutet av sommaren. Naturligtvis har jag glömt vad den heter... Någon där ute i "Blogglandia" som kan hjälpa mig? Rankorna har fina röda stjälkar, och hela plantan är översållad med små björnbärsliknande bär. 


Jag petade ner en hjärtformad "klätterställning" i krukan och virade rankorna runt den. Det växer så det knakar!


De små lerfåglarna i fönstret är gjorda av duktiga keramikern Annika Österlind. De är köpta på en hantverksmarknad på Lilla Torg i Malmö för många år sedan, och har verkligen blivit kära favoriter här hemma. De har sköna runda former och ser så där härligt "pliriga" ut.

För övrigt känner jag mig lite "dagvill" idag; eftersom jag jobbade igår känns det som lördag idag. Men det är det ju inte...

7 kommentarer:

 1. Hoppas helgen varit skön och då trots jobb och annat hunnit fota lite ;)
  Downton Abbey har jag förbrukat om kvällarna denna vecka, hela s2 är klar i England och då har vi ju smidiga internet att använda oss av för att hänga med! Lie dumt om man vill dra ut på det goda bara..

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja du, det där är en Malabar spenat basella alba. Man kan äta bladen faktiskt. Woka dem, stuva dem... I Taiwan bla växer den som ogräs nästan och där äter man den flitigt. Bären färgar av sig rejält men det har du kanske märkt. Man kan så/sätta bären och då få nya plantor. Den kan bli flera meter!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Den här Malabaren är superfin, hade ingen aning om vad den hette men läste förra inlägget..
  Har dock sett den tidigare och beundrat!

  kramen

  SvaraRadera
 4. Vad jobbigt att vara dagvill "åt det hållet", alltså att tro att det är lördag när det är söndag. Även om ens jobb är bra så är väl ändå helgerna nåt att längta till? Det tycker jag iaf :) Hoppas du hunnit njuta fullt ut idag!


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 5. Vilken spännnade växt, läst lite i kommentarerna, jag hade ingen susning, vad det kunde vara för någonting.
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram
  Ute

  SvaraRadera
 6. Hade ingen aning vad det här var för växt men nu vet jag. Väldigt väldigt fint!

  kram Dorro

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!