tisdag 22 november 2011

Sol i hallen

Mörkt när man vaknar, mörkt när man går till jobbet, mörkt när man går hem... Vilken tur då att man välkomnas hemma av en härligt solgul hall!


Apelsinträdet har stått på glasverandan i sommar och har vuxit till sig rejält. (Fast några apelsiner jag inte sett till på ett tag.) Det lilla bordet stod en gång i gästrummet hemma hos min farmor och farfar. Vem som har målat det grönt kan ni nog räkna ut själva...

Jag har länge varit sugen på att ta bort det gamla linoleumgolvet (som förvisso är i en rätt snygg grå färg, men ack så slitet och alldeles för ingrott) och måla gråvita schackrutor direkt på undergolvet. Vi får väl se när det blir av.

(Och om någon tycker att jag borde fålla upp draperiet vid dörren lite mer, så har ni alldeles rätt!)

11 kommentarer:

  1. Jag gillar när gardinerna ligger sådär nonchalant i backen..
    Ja ja, måla golvet, det skulle bli dundersnyggt, nu började det nästan klia i mina fingrar!

    kram på dig

    SvaraRadera
  2. Målade schackrutor hade nog blivit fint men låt draperiet hänga på golvet - det hjälper mot ev. drag sedan blir det mer och mer släpande textilier igen i vår... gröna bordet blir jag glad av och likaså apelsinträdet, fint!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  3. Man blir verkligen på gott humör!

    SvaraRadera
  4. Åh, så fint du har det där!! Riktigt snygga färger :)
    Massor med fina kuddar i förra inlägget... Vill också ha! Men men, ska köpa klappar också till mina nära och kära. Och det tror jag att jag prioriterar i år iaf ;)
    Ha en fortsatt mysig vecka, kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Tycker faktiskt inte att fet gör något att draperiet är lite lite långt. Helt ok!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Fint!! Och jag kan ana vem som målat byrån...;)
    Jag tror att enligt Feng Shui så "ska" gardiner och draperier ha just den längden, så det är ju helt rätt och bra mycket snyggare än mina vardagsrumsgardiner som slutar en halvmeter ovanför golvet... hahaha, ska snaaart fixa det, ska bara...;)

    KRAM

    SvaraRadera
  7. Solen den solen, den fattas mig ska erkännas. Mörkret är slitsamt tycker jag.

    Vad härligt med sol inomhus iallafall :-)

    SvaraRadera
  8. Ser att jag inte behöver kommentera draperiet...håller med.
    Kul att du gillar grönt! Jag trodde plantan var en fejk och så är det äkta apelsinträd, du tycks ha gröna fingrar, också!
    /Cia

    SvaraRadera
  9. Så fint! Tror att draperiet ska ha en funktion, och ska skydda mot drag, eller? Och då är den ju så perfekt! Dessutom tycker jag att det ser fint ut!

    SvaraRadera
  10. Vilken välkomnande och fin hall du har och jag kan lätt räkna ut vem som målat det fina bordet!:)
    Ha en fin dag!
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Man blir glad av färgerna i din hall!! Känns som man är välkommen där!! Gillar färgen på det lilla bordet, helt i min smak...
    Här har vi ett gammal slitet golv kvar, men det ryker nog i sista renoveringen, det måste brytas upp eftersom det inte finns någon isolering under. Så är det med gamla hus...
    Skönt att se att det är fler som har långa draperier/gardiner...Nya julgardinerna ligger RULLADE på golvet...Vis av erfarenheten vet jag att de kan krympa rätt rejält så nu förblir de ofållade den här första julen som de sitter uppe...
    Ha det så gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!