fredag 23 december 2011

Julfint i smatten

Vår oisolerade lilla utbyggnad på baksidan, här hemma allmänt kallad "smatten", fungerar utmärkt som extra kallskafferi så här till jul. Inte minst är den perfekt förvaring för kalla drycker. Tyvärr tenderar vi (läs jag) att även belamra utrymmet med gummistövlar, trädgårdskläder och annat krafs, så idag var det  absolut dags för lite storröjning här ute.

 

De marockanska glaslyktorna har redan fått flytta från fönstret, till förmån för en liten installation med grön mossa, kottar, röda bär och en gammal ommålad ljusstake. I den vita kannan har jag satt några buxbomkvistar från trädgården. 


Vi använder den här ingången som entré under vintermånaderna, så därför tänkte jag att det kunde vara trevligt att göra det lite mer ombonat. Idag släpade jag fram en gammal IKEA-spegel från ladan och hittade en trasmatta på vinden. En överbliven ljusslinga från julgranslådan fick också komma fram, och tändpinnar till spisen hamnade lite mer organiserat i en flätad näverkorg. (Fotografens ena knä kom visst också med på bild, hehe!)


Slingan var så lång, så jag pillade in några av ljusen i en gammal stormlykta som står på golvet. Den lille tomtenissen från glasverandan har visst också hittat hit. 


Vår ständiga plan är att renovera upp det här utrymmet rejält; isolera och sätta in nytt fönster och ny ytterdörr. Kanske får det bli vårens stora projekt.

9 kommentarer:

 1. Ett sånt mysigt kallskafferi du har... nog det trevligaste jag har sett. med egen goenisse dessutom.

  Kul med alla sorters julmust. Här hos mig har vi haft blindtest idag på fyra olika märken. Riktigt roligt och allesammans tyckte likadant... så nu vet vi vad vi gillar och kan tryggt sätta i oss X antal liter av det vinnande märket nu under helgerna. Vi ÄLSKAR julmust och eftersom vi bara dricker kranvatten annars under resten av året (jo, faktiskt) så tycker vi att vi kan unna oss detta vraseri :-)

  God jul på dig, Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. **Va bra med ett sånt rum om inte annat nu vid jul =)**

  SvaraRadera
 3. Projekt ska man ha, annars vore nog livet ganska trist, eller?

  SÅ mysigt ni har även där, i smatten. Måste ju vara hur bra som helst med ett kallskafferi. Vi nyttjar uterummet till det under juletid då det blir trångt i kylskåpet.

  Önskar dig en mysig lillejulafton!

  SvaraRadera
 4. God Jul!

  Hoppas du får en riktigt skön helg.

  Marie:)

  SvaraRadera
 5. Riktigt fint Du gjort och tänk 'bara' med sånt som du hade i gömmorna & runt knuten.Gillar att kika in hos Dig & förundras över att man sitter och nickar igenkännande åt det du skriver.Inte bara om Ert fina torp utan annat också!
  julkram *piah*
  Ps.min favorit är konstigt nog light-julmust! ja,o ölen e inte så dum den heller! ;)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig "smatt" ni har och så användbar!
  Riktigt fin julstämning där nu!
  Önskar dej en riktigt fin och härlig JUL!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. God Jul Anna-Karin! Hoppas du får en fin julhelg tillsammans med nära och kära.

  Stor kram /Åsa

  SvaraRadera
 8. Så julmysigt. Ha en fin jul.

  Önskar Åsa

  SvaraRadera
 9. Så julefint du har gjort det !Perfekt att ha ett sådant utrymme .
  Vill önska dig en riktigt god jul !
  Kramar // Susanne ♥

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!