söndag 29 januari 2012

Croissant

På Solhäll har vi en fin söndagstradition med ägg- och bacon till frukost. Idag kompletterade vi frukostbuffén med nybakade croissanter på burk. - Ja, du läste rätt! Degen ligger ihoprullad i burken, jäst, kavlad, skuren och klar för bak. Bara att öppna burken, sno ihop croissanterna och slänga in i ugnen. Tänk, så fiffigt! 


Sex croissanter på två man var ingen match; jag proppade dessutom mina fulla med röd marmelad för att försäkra mig om maximalt kaloriintag. Mums!


Nu får det nog bli en söndagspromenad ner till ån innan vi strandar i soffan framför vinterstudion. Varning för håll är nog på sin plats...

9 kommentarer:

 1. Vilken underbar söndagsfrukostrutin. Här har du en till som älskar croissanter. Måste hålla utkik efter burkdegen. Det kan ju förgylla vilken frukost som helst. Eller fika eller ja, faktiskt vad som helst.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Ser väldigt gott ut! Jag äter väldigt sällan croissanter men kanske borde jag ta och äta någon snart.

  SvaraRadera
 3. Låter som den allra bästa söndagen av alla! Ser himla smaskigt ut! :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det låter vansinnigt gott! Och det säger jag fastän jag ingen frukostmänniska är, men om jag får tid på mig och så mycket gott så går det alldeles utmärkt. Croissanter på burk var ju för fiffigt! Vad dom kommer på!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Oj, det var något nytt för mig. På burk?

  Hoppas du haft en riktigt bra dag.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Croissanter är verkligen farligt goda....men jag gillar inte de med choklad i, jag vill bestämma själv :)

  SvaraRadera
 7. Nämen det här är bakning precis i min stil! Inget blandande och knådande utan färdigt på direkten. Ja, nu vet jag vad det blir till frukost här nästa helg :-D

  SvaraRadera
 8. Shit så gott och enkelt dessutom!
  På burk, det borde tom jag klara av=))

  Kram till dig

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!