lördag 21 januari 2012

Trädgårdsglädje

Min trädgårdslängtan börjar vakna till liv, och det med råge. Ibland längtar jag nästan så det värker i bröstet. Så underbart att vi har en ny, helt oskriven säsong framför oss! Nu önskar jag bara att våren skulle komma lite snabbare...

För att stilla min hunger och få lite inspiration har jag tagit fram mina trädgårdsböcker. Jag brukar mest bläddra i dem, titta på bilderna och läsa lite här och där, men nu har jag återupptäckt en bok som jag faktiskt vill läsa från pärm till pärm: Trädgårdsglädje av danska Lisbeth Krapper. (Den danska titeln En have er en gave klingar ännu bättre i mina öron!)


Hon smäller inte på med en massa torra fakta och latinska termer, utan berättar opretentiös och målande hur hon tog sig an en övervuxen gammal trädgård och förvandlade den efter sina drömmar. 

Kanske gillar jag boken så mycket för att jag känner igen vår egen trädgård i det hon beskriver. Eller för att Lisbeth Krepper menar att man inte behöver vara expert för att lyckas. Nu vet jag att det finns hopp!

12 kommentarer:

 1. Tack för tipset, den vill jag läsa! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Många fina inlägg! Jag tycker det är härligt med lite snö, det har blivit ljusare! Mysigt med trädgårdsplanering, själv så bor jag ju i lägenhet, längtar lite efter en liten tomt...
  Ha en fin helg, kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Det låter ju som en perfekt bok! Jag ägnade gårdagskvällen åt att läsa "den lättskötta köksträdgården" och drömma om våren, trots snö och minusgrader därute. Vår trädgård är också gammal och vanskött men det ska bli spännande att se vad som kommer upp nu under våren. Vi flyttade in i maj, så det kan komma en del överraskningar!

  SvaraRadera
 4. Härligt med inspirerande böcker! Visst är längtan stark nu och jag planerar i huvudet, på listor och med andra anteckningar. Tittar tillbaka på bilder och får nya idéer.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt med trädgårdsböcker. Här har vintern kommit idag så här känns det som om det är långt kvar till våren.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Det var så skönt att läsa att du liksom "bara" bläddrar i böckerna - så gör jag också. Och då brukar jag tänka, varför studerar jag inte noga allting utan bara tittar och snappar upp lite....Det är mysigt med böckerna man samlat på sig och den du beskriver verkar vara en riktigt mysig en!
  Agneta kram

  p.s. vi har snöstorm och kallt väder här idag, så ingen vår idag...d.s.

  SvaraRadera
 7. Härligt att titta och läsa lite och samla på sig idéer:)

  Gott med lite te oxå, eller är det kaffe? Har precis druckit chailatte, det är gott..

  Trevlig helg.... snart är det vår:)

  SvaraRadera
 8. Det låter som en bra bok, tack för tipset!

  SvaraRadera
 9. Jag vill ha blommor inomhus....ute är det ännu fruset.

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset, den låter ju riktigt trevlig!

  Kramar

  SvaraRadera
 11. Jag är absolut helt novis gällande trädgårdskunskap, så den boken vore något för mig.
  Så kul att du har skåpsplaner på g, inte är de oviktiga inte..det var så glädjande att höra att du blivit inspirerad att sätta igång!

  KRAM

  SvaraRadera
 12. Säger som en del andra, tack för tipset!! Sen har jag lärt mej en sak med åren...att ta en sak i taget!! Först var jag så ivrig så jag ville förändra hela trädgården, en gammal igenvuxen som sett sina bästa dagar, och det blir inte bra då. Så nu i sommar ska jag ägna mej åt en sida i taget om huset, få lite struktur på det hela. Så våren är mer än välkommen här också!
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!