onsdag 22 februari 2012

Slutet på vår film...

Ett inbokat ärende förde mig till Malmö under eftermiddagen. Malmö... Staden jag kallar "Storstad" här på bloggen. Staden som var hemma för mig under 20 års tid. Staden jag så länge har älskat av hela mitt hjärta. Staden som vi flyttade ifrån för 1,5 år sedan.

Så märkligt det känns att komma dit nu... Lite som att träffa en gammal kärlek som man har gjort slut med. Någon man har känt innan och utan under en stor del av livet, någon man har delat glädje och sorg med, någon man bara kan säga gott om, men där de starka känslorna man en gång hade för varann har övergått i konstlade artighetsfraser och kallprat när man träffas.

Hello Malmö, nice to meet you! But Fröken Grön's heart doesn't live here anymore...

Foto: Christian Lindh

7 kommentarer:

 1. Ja visst är det en konstig känsla- säger jag som flyttat från min uppväxtort för 10 år sedan. Kram

  SvaraRadera
 2. Att flytta på sig då och då är bara nyttigt tror i alla fall jag! Det är en del av utvecklingen.....stannar man för länge på samma ställe så växer man fast och får "korridorssyn" på livet! Inte bra....fram för vidgade vyer!
  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 3. Jag har bott i min glesbygd i hela mitt liv och på Hallandsåsen i tjugo och trivs så bra, har aldrig haft längtan till en storstad. Men som du vet har jag anledning att besöka just Malmö lite då och då och tycker att det är kul med liv och rörelse. Sen när jag kommer hem då kommer jag hem.
  Carina

  SvaraRadera
 4. Vilken häftig bild! Jag har ju samma förhållande men till Göteborg, men där har finns inga så här häftiga byggnader, där tvistar man bara om vad man ska sig till med stan. När jag åker till Gbg angrips jag av ett annat tempo så fort jag börjar se stan - allting blir lite mer bråttom!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag förstår dig för jag har bott i samma glesbygd som du i hela mitt liv och trivs bra så bliv kvar här.

  Kram EvaA

  SvaraRadera
 6. Staden förändras ju också. Jag flyttade därifrån ungefär samtidigt som du, då vågade man fortf gå och hyra film själv på kvällen. Inte en chans att jag gått ut ensam nu! Och det är lika farligt i centrala Malmö som i "förorten".

  Nä, tacka vet jag landet! Vi hoppas på ännu mer landet snart, kollade på gården i går kl 22.00 och det var möööööörkt... Och tyyyyst :)

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Malmö är inte farligt, det enda som behövs är lite sunt förnuft och det ska man ha var man än bor. Det händer mycket i Malmö, men det bor också lite fler människor här än i glesbygden. Mord, misshandel och annat skräp finns ju överallt, inte bara i städerna ;)

  /marita

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!