söndag 26 februari 2012

Solig söndag med loppisfynd

Helgen har tillbringats i "Storstad" (tänk, nu har jag varit där två gånger samma vecka), där vi både har hunnit shoppa lite grann, träffa svärmor och umgås med våra vänner. För att inte tala om allt gott jag har hunnit äta...

Vi fick tipset att kolla in ett nytt (?) loppisställe i Malmö innan vi körde hem idag: Trollets Loppis. Det visade sig vara ett riktigt spännande ställe med stort utbud av både antika möbler, porslin, pryttlar och diverse annat charmigt skrot. Jag slog till på en kaffeburk och en gammal sopskyffel. Den där blågröna färgen är jag verkligen förtjust i! (Pallen på bilden är ett fynd jag hade hemma sedan tidigare.)


I ett glasskåp hade de flera fina gamla porslinstomtar av den där modellen som jag är så förtjust i. Dem var det väl inte precis loppispriser på, men de är ju inte så vanliga heller. 


"Du samlar ju faktiskt," sa den snälle sambon, som om det vore den mest naturliga förklaringen i världen till varför det är OK att handla dyra jultomtar i februari. "Och sådana där kommer du aldrig hitta igen." (Han är för go', min gubbe!)

För övrigt har det varit en UNDERBAR vårdag i Skåne idag, vilket har gjort att vår igloo-veranda faktiskt varit riktigt njutbar och kunnat tjäna som "fotostudio" en stund i eftermiddag. Mera sånt väder, tack!

10 kommentarer:

 1. Jamen, det var ju toppenfynd!
  Skulle vilja ha det mesta, fast de söta tomtegubbarna vill jag inte se förrän till jul igen...

  kramkram

  SvaraRadera
 2. Åh, vilka fina små tomtar du köpt! Ja, var rädd om din "gubbe" som ser så på saken:-) Njut i din fina veranda av att solens strålar äntligen värmer!

  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 3. Superläcker nyans !!! Grattis till dina tomtar och att du har en förstående sambo :)
  Kramar // Susanne ♥

  SvaraRadera
 4. Kul när man blir uppmuntrad till köp!
  Min man är också sån........för han känner mig så väl så han vet att jag ofta ångrar mig annars....................

  Kika in på min blogg, kanske kan ha ett fynd till dig (lådan med den läckra gröna insidan)

  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 5. Härligt med vårigt väder!

  Du hade alltså loppisögon med dig men det hade tydligen inte jag i går.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, vilka härliga vårdagar vi har - även om vi har haft rätt kallt här idag så har ju solen lyst hela tiden! Underbart!

  Jag förstår att ni ligger lite före därnere i Skåne, men det är väl som det ska vara.
  Vilka härliga saker du har hittat på loppisen! Så vackra gröna nyanser till en Fröken Grön - perfekt, och tomtarna...tja, det gäller att vara ute i tid!
  Ha en fin vecka nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Ja, någon gång blir det nog vår här med - och kanske så vaknar loppisarna snart till liv för jag vill också hitta charmanta burkar!

  SvaraRadera
 8. Köpte en stor ytterkruka i den blågröna färgen på en loppis för ett tag sen. Gillar den skarpt!

  Ha en bra vecka!

  Marie

  SvaraRadera
 9. Vilka fynd!! Tomtarna är säkert värda sitt pris...gamla tomtar är ju samlarobjekt numera. Å när jag hittar något brukar jag alltid tänka att det blir aldrig billigare än så här...å så är saken avgjord!!
  Skönt med dessa första vårdagar, när man knappast vet om det är vår eller om det är en försmak och retning, man njuter i fulla drag. Nu hoppas vi på en likadan fortsättning den här veckan!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Hej, så roligt att höra att även du har hittat till denna loppis.
  Jag har gjort en hel del fynd där.
  kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!