onsdag 28 mars 2012

En bil kommer lastad...

"Med vaddå?"
"Med pinnar!"

Vad är det nu hon har hittat på, undrar ni säkert. Ja, man kan ju fundera... Men förklaringen är att det här är mitt nya trädgårdsprojekt: Att fläta ihop något i pil. Pinnarna hämtade jag i grannbyn nu efter jobbet hemma hos snälla Dona, som inte bara delade med sig av materialet utan även bjöd på en hel del härlig inspiration. Hon kan det här med pilflätning, hon!


Kanske blir mina pinnar ett litet staket i köksträdgården. Eller varför inte göra en kort väggsektion någonstans. Några av pinnarna kanske hamnar i vatten, så att de får bilda rötter, för då kan jag nämligen plantera dem. Kanske blir det ett mindre arrangemang i flyttbar kruka, eller så kanske jag testar att göra som Dona har gjort och flätar ihop flera planterade pinnar till ett enda grönskande träd. Till och med Bo Rappne flätade i pil i gårdagens avsnitt av Äntligen Hemma; en riktigt läcker flätad häck fick han till.

Vad det blir av mina trevande försök återstår att se. Jag vet inte ens om jag kan, men kul att testa ska det iallafall bli! Om inte annat kan vi spela plocke-pinn i trädgården i sommar...

9 kommentarer:

 1. Det här ska bli intressant!
  För mig är det som vanligt rena grekiskan när det handlar om trädgård men nyfiken blir jag=))

  SvaraRadera
 2. Va spännande! Ska bli kul att se vad du får till för fint.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Klart du kan! Hoppas du lägger ut något av dina alster här så vi får se konstverken. Eller kanske blir det en bild på när du spöat sambon i plocke-pinn. Det hade också varit kul att se ;)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Äntligen, nu börjar våra trädgårdsdrömmar!
  Kan Rappne så kan väl du! Det blir spännande med ditt test.
  /Cia

  SvaraRadera
 5. Det ÄR kul!! Gick på kurs förra våren, en hel dag och höll vi på och slet med dessa sega, envisa pilpinnar!! Blev en konformad spaljé som jag ska ha till luktärtor i år tänkte jag, och sen en spaljé som Violrutan får luta sej emot. När man kom hem från kursen var man full av idéer, men sen blev det tyvärr inte så mycket mer...Lycka till!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Så spännande och roligt att få se vad du gör av dem, vilken gåva!
  Såg också programmet och blev lite sugen att göra ngn lite berså eller rumsindelning med pil.
  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Det ska bli roligt att se vad du hittar på. Jag har alltid önskat lära mig att fläta pil. Det finns korgpil växande här så den delen är klar!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. så roligt.
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!