lördag 24 mars 2012

Högtryck i dubbel bemärkelse

Nog är höjden av lycka när solen äntligen skiner på ens lediga dag! Efter några korta ärenden inne i Kristianstad tidigt i förmiddags, så har jag häckat i trädgården mest hela dagen. Underbart, underbart!

Äntligen fick vi tillfälle att ta tag i problemet med grönalger på norra husfasaden. (Vilket vi borde ha gjort för länge sen...) Med gemensamma krafter och med hjälp av en flaska algrengöring, en rotborste och en högtrycksspruta (som vi lånade av min pappa redan i somras...) så blev resultatet faktiskt bra mycket bättre. Jag misstänker dock att det här är en procedur som vi kommer att behöva göra om flera gånger framöver.


Här ser ni för övrigt hur eländig vår uppfart ser ut; mossa, grästuvor och gropar om vartannat. Ett av vårens projekt ska bli att gräva bort ytskiktet och lägga naturgrus över eländet. För att få ett hum om hur det kommer att bli har jag naturligtvis inte kunnat låta bli att tjuvstarta lite närmast husväggen, där det redan ligger en överbliven singelhög från förra sommarens trädgårdsgång-projekt. Det blir nog bra när allt blir gjort.

För övrigt har jag ägnat eftermiddagen åt att kratta löv längs staketet ut mot gatan, spraymålat en ståltrådshöna vit och planterat både påskliljor och penséer i krukor och amplar. (Jag kan gissa att det kommer bilder framöver.) Härligt energigivande att få stöka runt i trädgården! 

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att vara ute dagarna i ända och att fixa i trädgården!
  Grönalger är verkligen inte kul, men skönt om ni kan bli av med eländet! Det ser ju jättefint ut på bilden här!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Vilken energi du har!
  Man lägger inte markduk under en uppfartsväg? Så det inte kommer så mycket ogräs....jag har ingen aning, men jag har ju hört talas om det.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. **Duktiga du! Det e en underbar tid vi går till mötes, me sol o blommor**

  SvaraRadera
 4. Där står du med pickan i högsta hugg, såg förut att gaveln mot norr var grön inte vit idag..så jag får nog också göra som du snart.
  Vi har marktäckare på vår grusparkering, under alla lager olika skikt. Det kommer att bli kanonbra det hos er!

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. Snacka om vårstädat! Du tar det till en högre nivå med den där sprutan!

  SvaraRadera
 6. Visst har det varit en helt underbar vårdag! Jag skulle själv behöva gå loss med högtryckstvätt på min förstukvist. Risken är väl bara att all färg förmodligen skulle följa med i processen. Er vägg ser i alla fall bländande vit ut nu.

  Hoppas morgondagen blir lika härlig. Kram!

  SvaraRadera
 7. Det vårstökas på så gott som alla bloggar nu tror jag. I alla fall dem som jag läser på.

  Vi skulle också behöva tvätta vår norrgavel men den är ju så hög. Hm...

  Här har vi haft underbart väder (solen kom vid lunch i går och sen var det nästan sommarväder hela eftermiddagen). Har varit ute i två dagar och det känns på näsa nu.

  Nu blir det våfflor!

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!