torsdag 1 mars 2012

Nödrop från en gammal spis

Spisen i vårt kök är, som jag nog berättat tidigare, en gammal Ankarsrum med tre plattor från gud-vet-när. Ugnen (förvisso utan grillfunktion) fungerar hur bra som helst, men dessvärre är plattorna ganska sönderbrända, och runt en av dem har föregående husägare bränt in en stor svart ring i den vita emaljen. Men jisses, som jag älskar den spisen! 


Finns det någon som vet om man kan renovera gamla spisar? Re-emaljera på något sätt och kanske byta plattorna?  Eller kan man byta hela ovandelen och behålla underdelen? Och var kan man få det gjort, i så fall? 

Finns det någon som sitter på kunskap där ute, så mottages den med tacksamhet!

8 kommentarer:

 1. Oj jag har ingen aning vännen...lycka till. Kram

  SvaraRadera
 2. Gamla spisar är ju betydligt snyggare än de nya, så jag förstår dej! Själv har jag ingen aning om det går att renovera, kanske får du tips här! Hoppas det!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Gamla spisar är ju betydligt snyggare än de nya, så jag förstår dej! Själv har jag ingen aning om det går att renovera, kanske får du tips här! Hoppas det!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en fantastiskt helg och hoppas på massa sol...
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 5. Inte konstigt att du vill ha kvar den spisen, den är ju ursnygg. Det räcker att jag ser vreden (heter det så?) för att förstå det :)

  Har tyvärr ingen aning om man kan re-emaljera spisar, men man kan ju göra det på badkar så varflr skulle man inte kunna göra det på spisar!?

  Hoppas du får några bra tips här!

  SvaraRadera
 6. Om det är vanliga gjutjärnsplattor så kan man byta dem, eller låta en elfirma göra det. Borde ju också gå att emaljera om spisen!

  Tack för en jättefin blogg!

  Hälsningar Ann-Sofie

  SvaraRadera
 7. har du hört på Lindwalls?
  De har ju allt o säkert kontakter likaså. :)

  SvaraRadera
 8. Gamla spisar är ju mycket snyggare än de moderna varianterna.
  Men jag har ingen aning om vart du kan fixa till den.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!