torsdag 24 maj 2012

Pippi på perenner

Vojne, vojne... Byns fina lilla blomsterbutik har börjat sälja perenner. Vem klarar att gå förbi sånt? Inte Fröken Grön iallafall. Det blev både astilbe och akleja inhandlat innan jag pallrade mig iväg hem; härliga sorter som brukar växa till sig fint och täcka bra i rabatten.


Medan jag planterade dem kom det minsann en liten skur. Den varade i ganska exakt tre minuter och gjorde varken till eller från. Men skön var den!

8 kommentarer:

 1. Oj, det låter farligt - för plånboken.
  Men kul!
  Ha en bra helg!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Hej! Har inte hunnit kika in på några dagar. Härliga inlägg. Tänk att fröken grön har så gröna ögon! :)

  SvaraRadera
 3. Det där lät farligt...med perenner på så nära håll!! Det finns alltid något som passar...det är märkligt!! Akleja, en favorit här. Har köpt in lite nya för att de gamla ska få lite att blanda sej med, det växer nämligen ganska mycket vilda här på tomten och till slut är det bara de lila och rosa som tar överhand. Lycka till med inköpet, eller just ja, man kanske inte ska säga det om blommor...eller är det bara när man ger bort blomskott...??!! Ja, ja...du vet vad jag menar i alla fall!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Åh, så vackra! Ja, det är klokt att sats på perenner, så mycket glädje man har av dem! Aklejan lär dessutom sprida ut sej rejält!:)

  Inget regn i sikte här ännu, det skulle verkligen behövas här också!

  Ha en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt, älskar bägge perennerna!

  Trevlig helg,
  Kram Tiina

  SvaraRadera
 6. Perenner alltså... skulle inte ha en aning om att de hette Perenner. Men jag börjar bli bättre på att ta hand om mina växter nu! For real! Mitt myrtenträd har börjat BLOMMA! :O

  SvaraRadera
 7. Du tar fantastiskt bra bilder! Och så praktiskt med en liten blomsterbutik nära till. Aklejorna kommer att glädja dig med många fler aklejor om några år. Jag hoppas att den fina Astilben trivs bättre hos dig än den gjorde hos mig.

  Ha en riktigt trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Ha en fin pingsthelg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!