tisdag 1 maj 2012

Rabattfägring

Ännu en dag med sommarkänsla i "Glesbygd". Att kalendern dessutom äntligen visar att vi är inne i maj gör inte saken sämre. För att inte tala om det faktum att det slår ut något nytt i trädgården för varje dag som går!

I en av rabatterna på framsidan (den som ligger söder om verandan) blommar nu tulpanerna för fullt. Lökarna har nu flera år på nacken, men blommar snällt om år efter år, och glad är jag för det! Gillar den färgstarka kombinationen mot det vita huset och den grå grunden. 


Vad heter de där hyacintliknande lila lökväxterna som växer närmast husväggen? Är det sådana som är spansk klockhyacint? De fanns redan i rabatten när vi flyttade in och började komma upp andra våren, när vi hade grävt runt i jorden och "väckt" de vilande lökarna. Känns som om det blir fler och fler för varje år som går, fast jag tycker verkligen att de är jättefina, så jag tackar och tar emot!

I bakgrunden skymtar en rhododendron-buske som inte riktigt har förlikat sig med sin placering, samt en klätterhortensia i hörnan, som jag hoppas ska ta fart i år. Lagom till tulpanerna börjar vissna hoppas jag att andra perenner har tagit över, så att jag kan gömma de vissnande bladen under dem.

Nu ska jag ta en liten aftonpromenad runt huset och njuta av kvällssolen! Att det pratas om ny kallfront på väderprognosen väljer jag prompt att ignorera. Iallafall för stunden... 

5 kommentarer:

 1. Nä det lyssnar vi inte på. Om vi gör som strutsen och sticker huvet i jorden så märks det nog inte (kanske lite kallt om rumpan)!!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin rabatt!

  Jag vill ha sol, ingen mer kallfront tack!

  Ha en bra rest på veckan.

  Marie

  SvaraRadera
 3. Kan man vara annat än överlycklig just nu? Sol, värme, blommande blommor och maj månad. Gilla!

  Och jag gillar bilden på fröken yrboll. Det är en fantastisk bild tycker jag! Koncentrationen är total och man verkligen ser hur lycklig du är!

  Hoppas du är bättre!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint ni har det! Vilken blomsterprakt:-)

  Kram/Emma

  SvaraRadera
 5. Jag har en känsla av att tulpaner blommar fler år än påskliljor. Eller? Så är det här i alla fall. I fler av mina påskliljegrupper finns bara en blomma numera och resten är bara blad. Inte så kul.

  Många fina blommor hos dig nu efter värmen.
  Jag har inte tid att jobba i morgon. Kan man ringa och säga det tro?

  Kramar!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!