söndag 10 juni 2012

Allt har en baksida...

När man tar sig an en gammal trädgård där inte mycket har skötts på x antal år, känns det av förklarliga skäl mest självklart att börja med att ta sig an framsidan. Från gatan sett börjar vår trädgård se riktigt OK ut, efter att i perioder ha bearbetats under snart fyra år. Rosor och rabatter börjar äntligen fylla ut lite grann, och gräsmattan ser riktigt grön och frodig ut (fast det mest är mossa).

Baksidan är (som ni vet vid det här laget) en annan femma... Köksträdgården med pallkragar och bärbuskar börjar ta sig, men i övrigt är det mer eller mindre vildmark som råder. Här hemma går det området under namnet moraset, i betydelsen "eländiga förhållanden". 


Fast någonstans i allt det vilda och otuktade så tycker jag ändå att det finns ganska mycket charm. Det skapar en känsla av att vi bor mitt ute på landet, fast vi egentligen bor inne i ett litet samhälle. (Att det faktiskt ligger ett grannhus en bit bakom ryggen på fotografen behöver man ju inte låtsas om...)

Det känns ju också skönt att veta att utrymmet för framtida trädgårdsprojekt inte kommer att ta slut än på många, många år!

9 kommentarer:

 1. Håller med om att det ser väldigt lantligt ut, men också väldigt charmigt!'Och du kommer ju ha massor att blogga om i dina framtida projekt:)

  Marie

  SvaraRadera
 2. Åh, så grönt och fint. Jag blir helt uppfylld av det vackra!

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt att veta att man har att göra. Hihi!

  Jag tycker att det ser mysigt och lantligt ut såhär på bild. Kanske går att spara vissa delar och göra om det som ni inte finner någon charm med.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Ser jättehärligt ut och himmelrike att få planera och ha projekt där :)! Att få skapa själv från grunden, jobbigt, visst men oj så kul!

  Ha en fin vecka, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 5. Det där med trädgård är nog en never-ending-story! Jag har ju hållit på med min i ca 16 år nu, men minsta lilla slarv någon sommar, så växer den igen både här och där. Just nu finns hur mycket jobb som helst - ogräset tar snart över. Jag brukar kalla min trädgård för "poetisk" när den är vildvuxen! Sen gillar ju jag när det inte är allt för pyntat! Ingen nagelsax här inte!:)
  Jag tycker din baksida ser härlig ut med det frodigt gröna och inslag av blommor...! Vackert och poetiskt!:)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Ärendet blåklint som lyser där i gräset? För då kan jag tänka mig att gräva bort lite av ditt "bekymmer" ;)

  SvaraRadera
 7. **Här är det baksidan som jag alltid är o fixar i, framsidan är rätt strikt o sparsamt planterad, fast det finns en hel del planer där med till framtiden=)
  Jag tycker er trädgård ser fantastiskt vacker ut!
  Va roligt att veta att det finns något att ta tag i om man är rastlös=), ha en fin dag, kramen/Emma**

  SvaraRadera
 8. Ja charm finns det gott om ser jag .
  En riktig sommar äng.
  Hit till denna blogg kommer jag gärna igen .

  SvaraRadera
 9. Underbar bild, åker direkt ner i inspirationsmappen!

  Du har ju lite äng tycker jag, gå ut och gräv upp lite fint i vägrenen och plantera, kommer passa askalas!

  KRAMAR

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!