måndag 23 juli 2012

Nyförälskad i nävor

Nja, att min första dag tillbaka på jobbet råkade sammanfalla med sommarens första riktiga värmebölja kändes väl sådär... Att stället dessutom var helt folktomt gjorde inte saken roligare. För att muntra upp mig smet jag över till den närliggande plantskolan på lunchen och inhandlade några söta jungfrunävor.  


Konstigt, men det är först i sommar som jag har insett vidden av nävornas förträfflighet. Det finns så många olika sorter, bladverk och färger, och bara de får etablera sig så fyller de ut så fint i rabatten. 

Hittills har jag mest satsat på sorter i olika toner av rosa, men jag skulle absolut kunna tänka mig att ha ett helt hav av den blålila skönheten Rozanne någonstans i trädgården. De är så himla dyra, bara... Fast är det riktigt synd om mig på jobbet imorgon, så kanske det får bli en ny tur till plantskolan på lunchen, hehe!

8 kommentarer:

 1. Ja nävor är verkligen kanon! Helt underbara och passar (enligt mig) ihop med det mesta. Ha en bra jobbarvecka!!

  SvaraRadera
 2. Här har du en medsyster som också har upptäckt nävornas skönhet ! Tror jag har precis den sorten du köpt ... och vid besöket på Zetas i fredags fick ytterligare en lågväxande näva följa med hem, Silkesnävan Ballerina som blommar i lila juni-sept.

  Åhhh att ha så nära till handelsträdgården ... att kunna gå dit på lunchen ... det hade blivit många besök för mig är jag rädd !

  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Den va fin.. Jag har en näva som är blålila.. o den brer ut sej som bara den. Nu har jag klippt av den o den kanske kommer igen..en andra gång.

  SvaraRadera
 4. Tur att jag inte har så nära till plantskolan! Nävor är toppen, jag vill också ha många fler.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det var ett utmärkt sätt att trösta sig på tycker jag. Jag tycker aningens synd om alla som börjat jobba igen denna veckan - men du får försöka att njuta av din trädgård under kvällarna...

  Kram

  SvaraRadera
 6. Synd om dig var ordet.
  Köp, köp köp!
  ;-)
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Jag sjunger också gärna nävornas lov! Just nu är jag dock lite besviken på Rozanne. Visserligen blommar hon fint, men bladverket är så glest och risigt. Det hade jag inte tänkt mig. Hoppas hon bättrar sig.

  Ha det gott. Kram!

  SvaraRadera
 8. Nävor är så fina! En riktig favorit hos mig!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!