lördag 7 juli 2012

Parkbänk på plats

Ja, att vår ärvda lilla bänk med gjutjärnsgavlar blev grönmålad till slut, behöver man kanske inte direkt vara Einstein för att lista ut. (Fint litet lördagsrim där!) För att den ska sticka ut lite när allt det gröna växer upp runtomkring, så valde vi en starkare grön färg än vad vi kanske annars skulle ha gjort; någon slags nyans mellan kromoxidgrön och engelskt grön. 

Först höll jag på att få skrämselhicka när jag öppnade burken, men när jag väl började måla så kändes nyansen faktiskt riktigt härlig. Bänken blev nästan så där knalligt grön som gamla ladugårdsdörrar brukar vara. (Eller Hulken-grön, haha!)


Gavlarna blev högblankt svarta, för att stå emot algangrepp och smuts lite bättre. Det var pilligt att måla, kan jag lova, speciellt de delar av gavlarna som sittbrädorna är fästa i. Tur att man har en konstnärlig sambo, som har penslar i mindre storlek! (Älskling, jag lovar att jag tog en som redan var gammal och ful...)


Den gröna färgen blir en härlig konstrast till det faluröda rostornet, som står alldeles i närheten. (Där Schneewitchen blommar så vackert så man får gåshud!)


Nu är det bara markduk, naturgrus och kantstenar som fattas. Ett litet svart gjutjärnsbord i gammal stil hade inte heller varit så dumt. Och en kopp kaffe!

(Imorgon kommer en lista på alla nyplanterade perenner.) 

13 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Ska bli kul att få läsa din växtlista!
  Ha en bra helg!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev! Underbar grön färg och härligt färgmöte med det röda tornet. Vita rosorna är pricken över i:et! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Hulken-soffan blir kanonbra där! Tycker ni gjorde helt rätt som valde en starkare nyans.

  Ha en bra lördag trots regnet.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mycket snyggt! Klart den skulle bli grön och det är nog klokt att tänka sådär med lite starkare grön.

  Här regnar det idag så vi gör ingenting mest.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så pysslig du är och så fint det blir! :)

  SvaraRadera
 6. Men gudars vilket ställe du fått till i trädgården, lite lummigt hemlig redan, hur ska det inte bli sedan när det växt upp lite till? Rent ut sagt skitsnyggt!

  SvaraRadera
 7. Så jättefin parkbänken blev! Precis sådär som en sån bänk ska se ut! Åh, så fint den lyser den gröna färgen!

  Vilken typ av svart färg använde du till gavlarna?
  Jag undrar, för jag behöver måla en järngrind på torpet. Ha det fortsatt gott i kladdvärmen.
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 8. Bänken blev verkligen så fin. Smälter bra in i det gröna. Snyggt mot det röda rostornet.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 9. Så fint med en sån klassisk bänk. Och helt rätt att välja en kraftigare grönfärg, när man har en så fin bänk måste den ju få synas.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 10. Wow vilken läcker grönfärg! Tycker Hulken-bänken är en perfect match mot allt det andra :)

  Köpte själv grön färg igår som jag tänkt ha till lite plank o diverse andra växtstöd. Men jag fegade och var inte alls så modig som du. Det blev en väldigt diskret herrgårdsgrön...

  Jag håller alla tummar och tår för att det inte blir regn imorgon. Du måste ju få sitta på bänken, sniffa på rosen o zippa en kopp java!

  SvaraRadera
 11. Vilken skatt ni ärvt! :)

  SvaraRadera
 12. Härligt med en färgklick i trädgården ! Blev supersnyggt med den gröna färgen till de svarta gavlarna (som hade ett jättesnyggt mönster !)

  Vilken härlig soffa att sitta och njuta i !

  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!