fredag 3 augusti 2012

Blåbärslängtan

Förra sommaren planterade jag en blåbärsbuske. En sådan där som ger stora amerikanska blåbär som man kan plocka och lägga direkt på frukostflingorna. Vattnigt och smaklöst, säger en del. Mums filibabba, säger jag!


Det sägs att man måste ha en hanplanta och en honplanta för att det ska bli bär, men det har nog inte min lilla buske fattat, för den är definitivt på gång att leverera. Kanske den helt enkelt är en "hen"?

6 kommentarer:

 1. Jag har bara haft en buske förut och inte fått så många blåbär ,Förra året planterade jag en till bredvid och i år är det massor av blåbär,och de är verkligen inte vattniga ,Smakar underbart på filen
  Ha en skön dag

  SvaraRadera
 2. Hihi...ja det kanske är en hen! :) Jag skulle gärna vilja testa att ha egna blåbär!
  Ha det bra!
  kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad gott!! Älskar blåbär, oavsett vilket land de härstammat från :)

  Hoppas du njuter av sommaren. Själv är jag med lilla familjen i Blekinge, blir nog en loppis i Brunnsparken på söndag.

  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Hej, tackar för titten hos mej! Jag har 2 buskar Amerikanska blåbär.. o har haft dem LÄNGE!! Inga blåbär..men så va jag o frågade en trädgårdsmästare vad som är felet.. o då sa han att jag inte hade "sur jord" som det skall va.. ut i skogen o tog lite ny jord..o sen vattnade jag med filmjölk utspedd med vatten..o ifjol fick jag de första blåbären och iår finns det oxå kartar..Jag tycker inte de är vattniga..de är goda!! ha en bra helg.

  SvaraRadera
 5. Blåbär är jättegott!
  Jag har i år för första gången fått massor av bär (på min ena buske), den andra hade inte en blomma och följaktligen inte heller ett enda bär. En del buskar, tex de svenska ´Putte´ och ´Emil´ är självbefruktande, och tydligen ska några av de amerikanska också kunna vara det, men de ger visst bättre skörd om de är fler.

  SvaraRadera
 6. Hmm..då har jag nog också en "hen" för jag har en planta och bär får jag! :-)

  / Nina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!