måndag 12 november 2012

Förbanna inte mörkret...

Jag har varit på återbesök i fina butiken Fröjd, som ligger oroväckande nära min arbetsplats. Den här gången kom jag därifrån med julgranskulor (som jag absolut inte tänker visa redan den 12 november) och en läckert svartrostig ljuslykta att ställa på verandatrappen.


För att slippa springa och tända lyktan i ur och skur, så kom min mor på den fiffiga idén att jag skulle införskaffa ett sånt där fejkat lyktljus, som tänder sig själv så snart mörkret faller på. Sagt och gjort; jag hittade ett på Blomsterlandet som passade hur bra som helst. Ljuset "fladdrar" så där som stearinljus gör, så det ser väldans naturtroget ut. Det kräver visserligen hela fyra AA-batterier, men å andra sidan lyser det sedan i närmare 400 timmar. 

Nu lyser den lilla lyktan så välkomnande när jag kommer hem från jobbet vid 17-tiden. Så mysigt! Det är nästan så att man glömmer bort att förbanna novembermörkret.

10 kommentarer:

 1. Fin lykta! Jag gillar ju levande riktiga ljus och har stått emot dessa fejk under många år men för några veckor sedan köpte jag en sådan här lykta med fejkljus jag med - den står på entrétrappan och precis som hos dig välkomnar den oss så trevligt varje kväll. De där batteriljusen är ju väldans praktiska trots allt!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Wow, sådana batteriljus har vi inte sett till här i skogen. Kanske något att fundera över. Vore ju mysigt att bli välkomnad på det sättet.
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Jättefin lykta!
  Jag brukar sätta gravljus i min utelyktor. Varar ett par dygn i alla fall.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefin. Snygga lyktor kan man inte få för många av. Jag brukar också ha gravljus i mina. Blir lite billigare än blockljus. Men ett utebatteriljus kanske man skulle investera i. Krukorna i tidigare inlägg var också väldigt fina. Så enkelt. Kram. Nette

  SvaraRadera
 5. så smart med ljuset. Här som jag kör med barnen så fort det börjar bli mörkt, nu måste ni ut och tända, skynda, skynda. Så det skall jag härma.
  Jätte fin lykta.
  Ha en fin kväll!
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Såg den fina lyktan idag! O Elias blev väldigt besviken på att ni nye va hemma, han vill kolla ugglorna! Ho ho ho ho!

  SvaraRadera
 7. Mycket fin lykta och naturtroget ljus! Mysigt nu i höstmörkret.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Smart! Ett sånt ljus måste jag också införskaffa!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Vilken fin lykta! Ja, det är oroväckande när såna butiker ligger alltför nära! Visst är dessa ljus en jättebra lösning. Har själv haft dem i flera år.
  Åh, så fint det blev!
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!