lördag 24 november 2012

Nostalgitripp

Ett besök på mina föräldrars vind idag blev som en resa bakåt i tid. Ur banankartong efter banankartong packade jag upp hela min barndom. Det visade sig minsann bli ett kärt återseende med flera gamla favoriter från förr. 

Bland penntroll, Barbie-dockor, porslinsfigurer, dockserviser, mjukisdjur och intorkade gamla luktsuddgummin återfann jag min barndoms stora kärlek: Apan herr Nilsson, som jag fick när jag var två. Han är förvisso både maläten, lagad och lite slokörad, men nog har vår kärlekshistoria bestått tidens tand!


Och nog får jag säga att jag drog på munnen mer än en gång när jag rotade i lådorna. Vad sägs om Larry Hagman som klippdocka? Lill-Babs i Barbie-version? Grodan Kermit som smulig och numera totalt luktfri tvål? En egenskriven bok om flugsvampspojken Eddy? Ett diagnostiskt Gena-prov på Sovjetunionens geografi med alla rätt? (Tänk så mycket kunskap ungarna går miste om i skolan idag!)

Det var med fullastad bil som vi styrde kosan hemåt igen framåt kvällningen. Tack mamma och pappa för att ni har sparat alla grejer genom åren! Nu fortsätter nostalgitrippen garanterat imorgon också.

6 kommentarer:

  1. Gena-boken hade nog jag också vill jag minnas. Ja visst är det väl så att vi lärde annat än de lär idag.
    För en hel del år sedan gjorde jag en sådan röjning hos mina föräldrar och där fanns en del även där. Minns luktsuddi, Kermit och Miss Piggy, klippdockor...Vi hade en skrivbok som hette Händelseboken. Där skulle man skriva om små saker som hänt. Minns att jag en gång skrev om att vi tänt första adventsljuset och min fröken tyckte inte det var något att skriva om för alla hade ju tänt adventsljus den helgen. Hm...

    Hoppas du har en fin lördagskväll!

    SvaraRadera
  2. Vilka goá minnen, själv hade jag en tripp häromdagen! Det är så kul att hitta gamla saker och rota runt!

    kram

    SvaraRadera
  3. Vilka prylar du hittat! Apan är fin ju, får du ha framme :) Här längre söderut pågår stoljakt fortfarande, ditt tips att lacka om har tagits under fundering, jag måste hitta rätt stolar dock sen kanske det är den bästa lösningen.

    Ha en fortsatt bra helg i nostalgins land!!

    SvaraRadera
  4. Jag har gjort samma resa men det är några år sedan nu. Tänk att en bananlåda kan vara en tidsmaskin!

    Herr Nilsson är ju bara för go' - han fick väl följa med hem till Solhäll? Och slippa ligga nerpackad på en vind?

    Kram

    SvaraRadera
  5. Ha-ha! Jag hör att din barndom var betydligt senare än min, men visst minns jag..!
    Vilket kärt återbesök i barndomen det måste ha varit och så fint att få hem lille Herr Nilsson!
    Hoppas att du får en fin söndag i nostalgins tecken!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  6. Sötaste Herr Nilsson :) Hur gullig som helst. Hoppas han får en hedersplats på Solhäll, för att kvala in borde väl inte vara några problem - han har ju en grönrandig tröja!

    Kul med tidsresor. Jag hittade gamla skolkataloger för någon vecka sedan. Jag säger bara - HERRE GUD!

    Ha det gott!
    Kram Tamara

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!