onsdag 14 november 2012

Sopsortering

Jag är stolt över att bo i en kommun som lägger lite krut på det här med sopsortering, vilket ju är bra för miljön. För miljön här hemma är det däremot rena katastrofen... Trots att vi bara har några  få meter ut till soptunnorna och de olika sorteringskärlen (som jag vägrar ha inomhus för att de är så fula), så svämmar diskbänken allt som oftast över av ursköljda mjölkpaket, rendiskade glasburkar och tomma konservburkar som vi inte orkar gå ut med. 


Vi har testat många olika lösningar genom åren. Den senaste varianten är en korg i köket, där vi slänger allt som ska återvinnas, och när den är full sorterar vi grejerna på plats där ute. Inte den ultimata lösningen kanske, men det är iallafall lite snyggare på diskbänken. Och korgen kommer från Pingstkyrkans Second Hand-affär i Hässleholm, - återvinning det med!

11 kommentarer:

 1. Det är svårt det där med sortering, att få det att rymas, att få det snyggt och fram för allt smidigt!

  SvaraRadera
 2. Vi har allt mög i källaren.. Men fyyy så trist det e, men lovely för miljön!

  SvaraRadera
 3. Man vill ju gärna värna om miljön men jag håller med om att det är trist att källsortera. Självklart gör vi det, men visst är det ett mecki-meck!

  Här på Solsidan kör vi med tre Knodd-tunnor från IKEA i köket. Med locken på. Så man slipper se skiten ;)

  Kram på dig!
  Tamara

  SvaraRadera
 4. Ja, fy vad svårt det är med "snygg" OCH praktisk sopsortering.
  Vi har en liten skrubb i hallen där vi sorterar i plastpåsar, ska införskaffa lite mer stadiga kassar med text på för att det ska bli lite lättare.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vi har en papp-påse vid köksdörren. Urfult! Men en smal, högre korg, snygg förvaring skulle vara snyggt, men det måste vara smalt så det får plats vid sidan av dörren. Ack. Men korgen var bra, skulle bara varit lite högre så ni inte behöver springa benen av er! Kram i höstmörkret! :) Lena E

  SvaraRadera
 6. **Vill oxå ha en korg att samla i men vår lille ligist låter inget stå, så vår köksbänk får fortsätta svämma över=)Ett tag till i alla fall, loppa grejor är den bästa återvinningen jag vet, så mer av det!!/kramiz Emma**

  SvaraRadera
 7. Men har ni inte gröna tunnor :) nä skämt åsido så kör vi allt i backar i garaget för har bara en tunna och måste själva sortera och lämna till FTI. Jag hade hellre haft fyrfackskärl hemma men sen är jag i den branschen så jag tycker väl inte att sopor är så fult....

  SvaraRadera
 8. Vi har också en korg i köket. Den tömmer vi när den har svämmat över, dvs för sent - varje gång...
  Ha en bra helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 9. Härligt inlägg!
  Vi har ett skåp i hallen...;)

  SvaraRadera
 10. Jag bor ganska litet och det där med sopsortering har alltid varit svårt. Tills jag hittade en sådan där flätad kista med lock för några tior på en loppis. Tre papperspåsar får precis plats och då går det så mycket lättare att sortera. Dessutom är den ju så fin!!

  SvaraRadera
 11. Det var kul och intressant att läsa detta!

  Lär dig sortera dina sopor och ta ansvar för miljön redan idag!
  Läs om Sopsortering - Rätt utrustning för ditt kök

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!