onsdag 9 januari 2013

Före och efter 4

I brist på vettigare saker att skriva om kör jag ett nytt före- och efterinlägg idag. Den här gången har jag hittat fyra bilder som visar vårt lilla sovrum från ungefär samma vinkel. 

Den första bilden är extra rolig, för den har vi fått av Hembygdsföreningen här i byn. Den visar hur rummet såg ut då den gamle smeden bodde här. Han älskade att samla på pråliga gamla möbler och saker, och eftersom det här rummet förbinds med vardagsrummet med ett öppet valv, så använde han det som finrum. 


När vi tog över huset bestämde vi ganska snart att vi skulle använda den här lilla alkoven som sovrum. Dels är det det allra bästa sättet att utnyttja husets ynka 76 kvadratmeter boyta, dels ligger rummet i norr så det är lite mörkare här än i rummet på södersidan (som är "gröna rummet" nu). På bilden har vi börjat riva ner den solkiga gamla tapeten. Vi har också tagit bort "fuskparkettplastmattan" och slipat de vackra gamla golvplanken som vi hittade under den. 


Sedan avstannade renoveringen här några veckor framöver, medan vi fixade i andra delar av huset. Ett gammalt påslakan uppspänt direkt på väggen får man väl se som ett lagom desperat försök att piffa upp eländet tills vidare.


När vi väl fixade färdigt här inne blev det en snabbrenovering, med en rulle tapet som fondvägg, lite ny grå färg på sidoväggarna och ommålning av elementet. 


Det blev verkligen ingen hantverksmannamässig renovering men ändå tillräcklig för tillfället; Solhäll var ju trots allt "bara" ett fritidshus de två första åren. Att vi sedan har bott här permanent i 2,5 år efter det, är ju en helt annan femma...

16 kommentarer:

 1. Jessica, grannen9 januari 2013 19:43

  Sjukt avis på att ni har gamla bilder och en historia om ert hus... Vill veta om mitt också! O fint har ni ju så som alltid :)

  SvaraRadera
 2. När jag såg första bilden och bara hann läsa sovrum före och efter bilder tänkte jag "Åh, herre gud!" :-) Kul att smeden gillade så pråliga möbler. Älskar golvplanken, så vackra.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Mycket fint och mysigt ni gjort sovrummet med ett härligt plankgolv som jag blir riktigt avis på.

  Godkväll på dig,
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt med hus som har en historia! Och att sedan hitta bilder på hur det såg ut innan ni tog över, det är spännande. Vi bor också i ett renoverat gammat hus. Det är sambons mormor och morfar som byggde huset. Men dom använde stockar från ett annat gammalt hus, och hur det huset såg ut, det vet vi inte. Jag borde kanske stugforska...

  SvaraRadera
 5. Haha! Jag hann också tänka precis som Hélena. "Åh, herre gud. Vad har hänt?" :) Tur du (för det är nog mest du) inte ändrat din coola, och gröna, stil. Gillar den!

  Att använda ett påslakan som sänggavel tycker jag var en supersmart idé! Lätt att variera om inte annat...

  Snart helg igen ;)

  SvaraRadera
 6. Ja, smaken är som baken (syftar på smedens inredning).
  Vilken kreativ idé att hänga upp påslakan!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Svårt att se att det är samma rum. Gillar era inredningsval bäst.
  Kul att ni fått ett gammalt foto, att någon har bevarat det.
  Ha det bra
  Ulrika

  SvaraRadera
 8. Åh, jisses!!! Tala om skillnad du! Jag trodde först att du varit på någon utflykt till ett slott eller så när jag såg första bilden! Ja, det var då ett riktigt finrum han hade! Tänk, så olika smak kan vara!

  Sovrummet ser riktigt inbjudande ut och vilken underbart trägolv, med breda plankor dessutom!
  Kul att du ville visa!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att se den översta bilden,
  Lite skillnad mot erat nu jättefina sovrum
  Ha en fortsatt bra vecka

  SvaraRadera
 10. Jättekul att få se! Så mysigt ni har gjort det. Gillar fårskinnet lite extra mycket...

  Kramis

  SvaraRadera
 11. Jäkligt skoj att få gamla bilder! Jag tycker ni piffat upp så det räcker men sen vet jag att man ju aldrig är nöjd :)

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vad kul att det finns bilder kvar från förr!
  Jag började stirra på smedens stol och fundera på hur den skulle bli i svart till den klädseln, hehe.

  Ser mysigt ut!
  Jag har börjat gilla dom där mindre ytorna. Just för myset.
  Förut har jag alltid drömt om stora ytor och rum.
  Men nu ska det vara så där så man vill krypa ner med en bok. Den känslan fick jag=))

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 13. Oj skitt då jag såg första bilden.. tänkte att nu jädrar har du ändrat om din stil.. men sen så läser jag..o det är smedens..nog gillade han stora möbler,, lite väl för mycket av det goda.. men det va ju hans sak.. hihi.. ni fick ett fint sovrum..så mysigt!

  SvaraRadera
 14. Vad roligt med en bild från förr. Det är alltid så spännande att fundera över vilka som bott i huset tidigare. Klokt att ibland titta över sina bilder och se vad man faktiskt gjort i sitt hus. Blir så lätt att man tänker att här står ju allt still när det i själva verket gjorts massor. Liza

  SvaraRadera
 15. **det blev så fint, roligt med före och efter bilder =) Imorgon ska jag ta det på vårt kök för nu äntligen ska vi börja, ha det bäst/Kramiz**

  SvaraRadera
 16. Kul att se förändringen. Det roligaste är nog att tavlan med de röda och gula blommorna som hänger på "smedbilden", den hänger numera i mitt sovrum. Jag köpte den på auktionen efter smeden. :)
  Ha det gott! /Therése

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!