måndag 21 januari 2013

Varm choklad

Finns det något godare att värma sig med i kylan än en kopp varm choklad? Värmen går rakt ner i tårna! Igår unnade jag mig lyxvarianten med vispgrädde och mini-marshmallows på toppen. Vill man ha en mer vuxen variant (eller för att bli extra varm i tårna) kan man slå i en skvätt päronkonjak, men annars är det faktiskt löjligt gott precis som det är.


Att smutta på varm choklad tar mig dessutom med på den ultimata nostalgitrippen. På nolltid förflyttas jag bakåt i tid, till min barndoms pulkaåkning på de fornhistoriska kungshögarna i Gamla Uppsala eller till skidutflykterna vi gjorde i Hågadalen. Those were the days... Fast några mini-marshmallows fanns det nog inte på den tiden.

10 kommentarer:

 1. Å gud så gott. Nu blev jag allt sugen.
  Ha nu en fin kväll, Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Åh, nostalgi, farmors procedur gjorde det magiskt och gott, har aldrig lyckats med den lilla knorren själv, tror inte hon använde päronkonjak dock ;)
  Lola

  SvaraRadera
 3. Vilken fresterska du är och gottegris skulle jag tro, med marshmallows dessutom! Jisses, så det vattnas i munnen! Åh, så gött! Nostalgi blir det här också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Den där lyxvarianten har jag aldrig smakat. Kanske dags att göra det...

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 5. så gott det ser ut. Skulle jag behöva nu efter lång promenad med stora äldsta dottern(utan långkalsonger, hi,hi).
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Mmmm...riktigt lyxigt ser det ut. En annan vuxenvariant är att ha i en skvätt mintuu, fast det kräver att man gillar After Eight.

  SvaraRadera
 7. Guuud så gott!! Å gud så länge sen det var jag njöt av varm choklad...varför unnar man sej inte det oftare?? Ser också att det goda serveras i en vacker grön mugg dessutom...
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. ja det va lyxigt gott...varm choklad är ju faktiskt gott o med vispgrädde..men marshmallows har jag inte provat i chokladen..nu ska jag det!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!