lördag 16 mars 2013

Gammal dörr

I ett hörn på vinden ligger det ett par gamla dörrar och skräpar. Jag har länge tänkt att jag skulle inspektera dem lite närmare, men det har inte blivit av förrän igår kväll. Då släpade jag ner den mindre av dem, tog en skruvmejsel och bände bort de fula masonitskivorna som klädde den och upptäckte världens finaste lilla dörr där under.


Den är förvisso riktigt skitig och behöver en rejäl omgång med slipmaskinen, men jag är redan kär! Och det bästa av allt är att den passar ganska precis i karmen in till badrummet. 


Ytterligare ett projekt att lägga till att-göra-listan, med andra ord. Nu får våren baske mig ta och komma, så att man kan stå utomhus och slipa!

13 kommentarer:

 1. Vilket fynd!! Shit vad kul! Jag köpte liknande dörrar på en byggnadsvårdsbutik och stod hela vintern 2009 och slipade och tog bort färg med en varmluftspistol. INte så skoj men extra kul efteråt att ha gjort det själv.

  Håller med om att pool kanske inte passar till gamla hus alla gånger men... tiderna förändras! Bättre köpa och ta hand om ett hus och lägga till prylar från vår tid än att låta de vackra gamla husen förfalla för att man inte vågar uppdatera dem.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Ååååh, helt i min smak!
  Trevlig lördagkväll!

  SvaraRadera
 3. Kanonfynd!
  Kanske har den suttit där förut, för många år sedan.
  Vi har också gjort sådana fynd på vår vind. Av med gulmålade skivor och där under fanns fina spegeldörrar till verandan.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fyndhörna du har - i ditt eget hem!
  Härligt med nya projekt att ta tag i.
  Ha en fortsatt bra helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Jessica, grannen16 mars 2013 18:31

  Åååå fina dörren! Passa på att stå i "tvättstugan" vettja! Så slipper du vänta ;)

  SvaraRadera
 6. Jätte fint fynd! Ja nu längtar vi ut och pyssla:)
  Ha en bra fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 7. Ååå det kommer bli kanonfint det är jag övertygad om! Verkligen ett fynd!

  SvaraRadera
 8. Tänk, vilka godbitar du hittar på vinden! Dörren är helt ljuvlig och vilken tur att du kan använda den dessutom! Ja, ibland hopar sej projekten. Vågar inte ens tänka på hur det blir sen när kylan släpper greppet och man ska hinna med allt i trädgården!!!!
  Ha en fin helg!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Men åhh!
  Du har små guldkorn lite överallt tror jag!

  Våren är på väg, istället för att vakna till -18 som det varit de senaste veckorna så var det i morse klockan 06 bara -5. Det går åt rätt håll=))

  SvaraRadera
 10. Helt underbar ju, vill också ha!

  kraam

  SvaraRadera
 11. Hej! Vilka underbara skatt du har i vinden! Den är ju sååå fin! Nyfiken att se hur du fixar den! Hoppas du får också njuta av solen! Har en skön söndag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 12. En sån vind - med grejor som "bara ligger och skräpar" skulle jag också vilja ha. Uppenbarligen finns där fantastiska fynd att göra!

  Dörren är snygg som den är tycker jag. Fast ok, en tvätt kanske inte skulle sitta fel. Och så perfekt att du redan hittat en "plats" där den passar. Kan ju inte bli bättre!

  Märkte du att det var betydligt varmare i morse? Inga minusgrader här iaf. Vädret ser alltså lovande ut inför slipsäsongen...

  Trevlig (slappe)söndag!
  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!